У Мюнхені показали фільм «20 днів у Маріуполі»

У Мюнхені показали фільм «20 днів у Маріуполі»

Укрінформ
Український вільний університет Мюнхена (Німеччина) спільно з генеральним консульством України в Мюнхені організували кінопоказ української документальної стрічки «20 днів у Маріуполі».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці консульства.

З вітальним словом перед запрошеними представниками науки, політики, культури регіону, української громади, а також консульського корпусу виступили ректорка, професорка університету Марія Пришляк та тимчасово виконуючий обов’язки генконсула України в Мюнхені Олексій Кравець.

«Відгуки присутніх глядачів, багато з яких ледь стримували емоції під час перегляду стрічки, засвідчили важливість проведення подібних заходів, що слугують ефективним інструментом протидії російській дезінформації та пропаганді», – зазначили у ГКУ.

Нагадаємо, фільм «20 днів у Маріуполі» отримав визнання критиків після світової прем’єри на кінофестивалі Sundance 2023, де він переміг у конкурсі документальних фільмів Sundance World Cinema.

Пізніше він здобув премію «Оскар» у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм». Фільм також отримав премію BAFTA та премію Гільдії режисерів Америки.

Крім того, авторам фільму «20 днів у Маріуполі» вручили Шевченківську премію. 

Фото: Generalkonsulat der Ukraine in München / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-