Діаспора закликала Австралію передати Україні списані гелікоптери Taipan

Діаспора закликала Австралію передати Україні списані гелікоптери Taipan

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії (СУОА) закликав австралійський уряд передати Україні списані військові гелікоптери Taipan.

Як передає Укрінформ, про це Союз українських організацій Австралії (Australian Federation of Ukrainian Organisations) повідомив на своїй фейсбук-сторінці

Раніше Україна зробила офіційний запит на передачу 45 гелікоптерів. Водночас Сили оборони Австралії планують розібрати на їх частини й утилізувати.

Зауважується, що цього тижня СУОА порушила питання про передачу гелікоптерів в офісах віцепрем'єр-міністра Річарда Марлса та виконувача обов’язків міністра оборони Метта Тістлетуейта.

Читайте також: Діаспора закликала Австралію продовжувати надавати військову підтримку Україні

У неділю, 14 січня, о 14.00 українська громада проведе мітинг біля Сіднейської ратуші із закликом до австралійського уряду скасувати утилізацію гелікоптерів. Інші австралійські штати організують скоординовані акції протягом наступних тижнів.

Співголова СУОА та Перший Віцепрезидент Світового конгресу українців Стефан Романів закликав приєднуватися до демонстрацій, а також писати листи до членів парламенту зі зверненням збільшити військову допомогу Україні. Зробити це можна за посиланням.

Нагадаємо, на початку січня СУОА звернувся з відкритим листом до віцепрем'єр-міністра та міністра оборони Австралії Річарда Марлза із закликом якомога швидше надати Україні додаткову військову підтримку. 

У грудні 2023 року віцепрем'єр-міністр і міністр оборони Австралії Річард Марлз під час зустрічі з представниками української громади в місті Джилонг підтвердив незмінну підтримку України з боку Австралії.

Фото: New Zealand Defence Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-