У СКУ вважають сприяння якнайшвидшій перемозі України основним пріоритетом

У СКУ вважають сприяння якнайшвидшій перемозі України основним пріоритетом

Ексклюзив
Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) вважає сприяння якомога швидшій перемозі України основним пріоритетом своєї діяльності.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів президент Світового конгресу українців Павло Ґрод, якого нещодавно переобрали на новий 4-річний термін.

“Пріоритети залишаться незмінними з минулого року, але буде доопрацьовано тактику і стратегію їх досягнення. Три головні напрями роботи Світового конгресу українців – це перемога, відбудова України й сильний український світ. Усі вони доповнюють один одного, але по кожному ведемо різну роботу”, – сказав Ґрод.

За його словами, стосовно першого пріоритету, то мова йде не лише про допомогу ЗСУ, але й про ширшу військову, політичну й економічну підтримку України у світі. “Ми чудово розуміємо, що Україна здатна захистити себе завдяки міжнародній підтримці, тому щиро дякуємо понад півсотні країн, які вже надають Україні військову допомогу. Утім, ми хочемо розширити це коло”, - зазначив президент СКУ.

На переконання Ґрода, прихильність інших країн до України зберігатиметься лише за умови, якщо це ставлення поділятиме їхнє власне громадянське суспільство.

“Тому відповідальність світового українства полягає у тому, щоб забезпечити цю сильну підтримку громадянського суспільства й політикуму. Ми зосереджені на тому, щоби партнери не опускали руки й далі нас підтримували, нарощуючи допомогу”, – наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 22 жовтня відбувся ХІІ Світовий конгрес українців, участь у якому взяли майже 300 делегатів та гостей із 30 країн світу. Під час заходу відбулося переобрання президента СКУ Павла Ґрода та затвердження складу Ради директорів, котрі очолюватимуть організацію наступні чотири роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-