У Варшаві відкрилася виставка українського сучасного мистецтва про Голодомор

У Варшаві відкрилася виставка українського сучасного мистецтва про Голодомор

Фото
Укрінформ
У галереї Nizio у Варшаві 28 листопада відбулося відкриття виставки українського сучасного мистецтва «Голодомор. Геноцид 32/33».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Польщі.

Зауважується, що виставка присвячена 90-тим роковинам Голодомору – геноциду українського народу, вчиненим злочинним радянським режимом у 1932-1933 рр. в Україні. Концепція робіт полягає у відображенні українськими митцями з різних куточків України відчуття трагедії, яка спіткала український народ.

Відкриваючи виставку, Посол України в Польщі Василь Зварич звернувся до присутніх із проханням вшанувати хвилиною мовчання жертв Голодоморів в Україні. Василь Зварич розповів гостям про злочин геноциду, вчинений радянським режимом проти українського народу, підкреслив схожість мотивів сьогоднішньої російської військової агресії проти України з тодішніми подіями.

«Ця виставка – про біль і скорботу. Вона також про зло, яке так і не було належним чином покаране. Безкарність знову вбиває. Зло відроджується у формі нового геноциду, який чинить спадкоємиця сталінського режиму - Російська Федерація. Росія, яка намагається стерти українську націю. Знищити нашу свободу і демократію», – зазначив пан посол.

Учасниками відкриття виставки були Посли та дипломати іноземних держав, представники Міністерства закордонних справ Республіки Польща, української громади у Польщі, а також представники міських, культурних та мистецьких установ.

У рамках відкриття виставки скрипачка Катерина Стеценко та піаністка Аліна Мартьянова з українського симфонічного оркестру «Надія» з Харкова виконали твори Мирослава Скорика «Мелодія» та «Елегія», а також парафраз Гімну України «Ми є!» Юрія Шевченка.

Організаторами виставки є Посольство України в Республіці Польща, «Ми і світ, Благодійний Фонд Козицького», Галерея Nizio та Фонд Nizio.

Посольство запросило всіх охочих відвідати галерею та ознайомитися з роботами українських митців. Експозиція доступна для відвідування щосереди з 15:00 до 17:00, а також щочетверга та щопʼятниці з 10:00 до 17:00 до кінця 2023 року за адресою: вул. Інженерська, 3, Варшава.

Нагадаємо, українська громада та дипломати вшанували пам’ять жертв Голодомору на Вольському православному кладовищі у Варшаві.

Фото: Посольство України у Польщі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-