У Нью-Йорку відкрився офіс волонтерського центру Help Ukraine Center USA

У Нью-Йорку відкрився офіс волонтерського центру Help Ukraine Center USA

Укрінформ
У центрі Нью-Йорка на Мангеттені у п’ятницю відкрився офіс волонтерської організації Help Ukraine Center USA.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, організація займається доставкою гуманітарних вантажів в Україну. Приміщення українським волонтерам у діловому центрі міста, неподалік від Волстріт, надала юридична компанія «Фломенхафт».

У церемонії відкриття офісу взяли участь голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, яка перебуває у Нью-Йорку, постпред України при ООН Сергій Кислиця, почесний консул України Ірина Мазур, власник юридичної компанії, що надала приміщення, Майкл Фломенхафт.

Читайте також: Волонтери з Нідерландів доправили українським захисникам 13 автомобілів

Герасим’юк подякувала українським волонтерам за допомогу, яку вони надають своїй Батьківщині й висловила переконання, що саме в цьому офісі українці Нью-Йорка святкуватимуть нашу перемогу у війні.

Фломенхафт підкреслив, що українці навчають весь світ, як потрібно захищати демократію.

«Українські солдати гинуть, захищаючи весь світ, – сказав він на церемонії відкриття офісу. – Я поставив собі запитання: що я можу зробити у цій найважливішій у ХХІ столітті боротьбі? Можу надати приміщення для волонтерів, і я це зробив».

Читайте також: Безкоштовне кафе у Харкові: ОВА передала японському волонтеру обладнання та продукти

Як зазначив у коментарі Укрінформу Фломенхафт, його пращури походять з єврейської родини в Галичині, тому він відчуває особливий зв’язок з українцями, котрі борються за демократичні цінності всього світу.

За словами Кислиці, перемога українців є так само «неминучою», як було «неминучим», за висловлюванням представників американської розвідки, напад росії на Україну в лютому 2022 року. Він підкреслив, що США були з Україною від самого початку російської агресії.

Читайте також: росіяни незаконно утримують у Сімферополі іспанського волонтера - омбудсмен

Help Ukraine Center USA – волонтерська організація, яку очолює етнічний українець з Одещини Олексій Прокопенко. Вона займається збором гуманітарної допомоги для України у великих обсягах та доправленням її в нашу країну. На сьогодні організація доставила в Україну понад 140 тонн вантажу, переважено морським шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-