Волонтери з Нідерландів доправили українським захисникам 13 автомобілів

Волонтери з Нідерландів доправили українським захисникам 13 автомобілів

Фото
Укрінформ
Волонтери з Нідерландів передали  українським військовим 33 дрони, 30 приладів нічного бачення, 10 старлінків, 10 військових радіосистем та 13 автомобілів, повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Про це Укрінформу повідомила волонтерка з Нідерландів Маріам Ламберт.

«У більшості запитів, які ми отримували від командирів на передовій у січні, ми постійно чули одне й те саме: «нам потрібні безпілотники, щоб бачити з неба, і машини, щоб були маневреними та швидкими». Тож наша громадська організація почала шукати автомобілі-пікапи та позашляховики в Нідерландах і Польщі, де розташована більшість нашої мережі закупівель. Нам вдалося отримати 10 автомобілів з Нідерландів та 3 з Польщі. Ми їх усіх ретельно перевірили, пофарбували у військовий зелений колір із логотипом «Ангелів України» збоку, а потім організували колону з 13 машин, у тому числі машину, в якій я була, яку ми назвали «Попелюшка», щоб проїхати всі шлях до Києва. Там ми зібрали ще одну команду водіїв, які допомогли нам доставити ці автомобілі до відповідних підрозділів, яким ми виділили машини (разом з іншими поставками, як-от дрони, старлінки, радіосистеми)», – розповіла вона.

Читайте також: У Нідерландах презентували артпроєкт, присвячений ув'язненим росією українцям

Волонтерка також зазначила, що відгуки під час доставки цих автомобілів були неймовірні.

«Вони сказали, що в них рідко коли були автомобілі такої відмінної якості, і що вони матимуть величезне значення в мобільності… і всі інші підрозділи, які чули про це, тепер також просять більше автомобілів від нашої наступної місії», – поділилася Ламберт.

Українські військові називають Маріам Ламберт Попелюшкою. За рік повномасштабної війни росії в Україні за її сприяння було доставлено 67 660 антидотів проти хімічної атаки, 24 тонни зимового одягу, 85 тонн медикаментів (включаючи дуже необхідні ліки проти раку, вакцини проти грипу та медичні аптечки), 31 тонну продуктів харчування.

Маріам Ламберт – засновниця нідерландського доброчинного фонду Orphans Feeding Foundation, а також іншої громадської організації під назвою «Ангели України», вона займається виключно військовим постачанням.

Фонд Orphans Feeding Foundation – це суто гуманітарна організація, а «Ангели України» займається доставкою автомобілів, генераторів, приладів нічного бачення, тобто всім, що може знадобитися військовим на передовій.

Як повідомляв Укрінформ, студент з Нідерландів подолав на велосипеді за добу 365 км, щоб зібрати гроші для України, які підуть на переносний мобільний пункт первинної допомоги.

Фото надані Маріам Ламберт

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-