До пам’ятника Шевченку у Вашингтоні поклали квіти

До пам’ятника Шевченку у Вашингтоні поклали квіти

Фото
Укрінформ
Представники українсько-американської громади та працівники Посольства України у США 9 березня поклали квіти до пам'ятника українському поету, художнику, мислителю та громадському діячу Тарасу Шевченку у Вашингтоні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в США.

У своєму зверненні до присутніх Посол Оксана Маркарова, президент Українського конгресового комітету Америки Андрій Футей і директор Української національної інформаційної служби (УНІС) Михайло Савків підкреслили, що українці завжди згадують поезію та життя Шевченка під час своєї боротьби за свободу.

Вони також нагадали про нещодавні російські атаки, які були спрямовані проти України саме в день народження Шевченка.

«Шевченко є ключовим символом української культури та частиною розуміння нашої боротьби за свободу. Саме тому українці захищають пам'ятники Шевченку та музеї, присвячені йому, від обстрілів. Натомість росіяни намагаються знищити їх, як і 150 років тому», – наголосили в Посольстві.

Оксана Маркарова нагадала, що пам’ятник Тарасу Шевченку авторства скульптора Лео Мола та архітектора Радослава Жука було відкрито 27 червня 1964 року, коли Україна перебувала під окупацією радянського союзу. Підставою для створення стала двопалатна резолюція Конгресу яка набула чинності як публічний закон за номером 86-749. Відкрив пам‘ятник Президент Дуайт Ейзенхауер, а Президент Гаррі Трумен був долучений до комітету.

«Уся громада дуже любить цей пам’ятник, який зображає Тараса Шевченка молодим, стрімким і рішучим. А історія його створення ще раз нагадує про глибоку дружбу між нашими народами, засновану на спільних цінностях. І ця рішучість, разом з непохитною підтримкою США приведе нас до Перемоги!», – додала пані посол.

Як повідомляв Укрінформ, посол Оксана Маркарова, президент Українського конгресового комітету Америки Андрій Футей і директор Української національної інформаційної служби (УНІС) Михайло Савків відкрили у Конгресі США у Вашингтоні «Українські дні 2023».

Фото: Посольство України в США, Оксана Маркарова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-