У Відні відбулася виставка українських вишиванок

У Відні відбулася виставка українських вишиванок

Фото
Укрінформ
У столиці Австрії пройшла виставка світлин з історико-етнографічного альбому "Україна й Українці", основною частиною якої став показ автентичного вишитого одягу різних етнографічних районів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Фейсбуці Посольства України в Австрії.

"19 травня з нагоди Дня вишиванки за ініціативи Посольства України в Республіці Австрія та сприяння Музею народного мистецтва Відня відбулася виставка світлин з історико-етнографічного альбому "Україна й Українці", що є частиною архівного фонду Музею Івана Гончара. З вітальною промовою до гостей звернулася дружина Посла України в Республіці Австрія Власта Химинець", - ідеться у повідомленні.

Особливою частиною заходу став показ автентичного вишитого одягу різних етнографічних районів України з колекції майстрині Ірини Григорів.

Читайте також: У Вільнюсі у День вишиванки українці провели ходу до памятника Шевченку

Гості заходу також мали нагоду послухати відомі українські народні пісні у виконанні бандуристки Ірини Родіонової.

Вечір до Дня вишиванки відвідали представники міністерства закордонних справ Австрії, дипломатичних, мистецьких кіл та української громади.

"Вишиванка завжди була духовною бронею українського народу. Сьогодні Україна – броня всього вільного світу", - зазначається у повідомленні посольства.

Як повідомляв Укрінформ, українці Відня провели у четвер вишиванкову ходу центром міста з метою відзначення Дня вишиванки, але також привертання уваги до триваючої російської агресії.

Фото: Посольство України в Республіці Австрія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-