МЗС України підтримало українську діаспору Латвії у протидії проросійській ОУТЛ

МЗС України підтримало українську діаспору Латвії у протидії проросійській ОУТЛ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України підтримало посольство України та патріотичні діаспорські організації українців Латвії у протидії проросійському й антиукраїнському «Об'єднанню українських товариств Латвії» на чолі з Іриною Дукуле.

Як передає Укрінформ, про це, коментуючи ситуацію в українській громаді Латвії, у Твіттері написав речник МЗС України Олег Ніколенко.

«Закордонне українство — важливі партнери у захисті національних інтересів України. Ми підтримуємо посольство України у Латвії у зміцненні діалогу з українськими організаціями Латвії на противагу спробам РФ просувати вплив під вивіскою нібито «української громади», — написав Ніколенко.

Нагадаємо, посольство України в Латвії 5 квітня заявило, що проти нього та посла Олександра Міщенка проросійські сили розпочали кампанію з дискредитації.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Міщенко закликав українців з «Об’єднання українських товариств Латвії», яке виключили зі Світового конгресу українців, вийти з Об’єднання, аби діяти на захист України та її незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-