МЗС назвало нікчемним російський законопроєкт про «невизнання передачі Криму»

МЗС назвало нікчемним російський законопроєкт про «невизнання передачі Криму»

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України назвало російський законопроєкт про визнання «незаконним» рішення радянської влади у 1954 році передати Україні Крим «нікчемною спробою російської диктатури легітимізувати власні грубі порушення міжнародного права».

Про це йдеться у коментарі МЗС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що агресор грубо порушив і продовжує порушувати власні ж зобов’язання, оскільки свого часу юридично, документально та недвозначно визнав кордони сучасної України як на двосторонньому, так і на багатосторонньому рівнях.

«Сотні разів спіймана на брехні та скомпрометована російська влада може скільки завгодно продовжувати свою пропаганду, зокрема під виглядом законотворчості, але це не змінить визнаної світовим співтовариством реальності: Крим – це Україна», – наголошується в заяві.

Читайте також: Після деокупації Криму важливим є створення умов для його реінтеграції - Чубаров

На думку МЗС, законопроєкт Держдуми лише зайвий раз підтверджує, що цей факт, як і неминучість деокупації, чітко усвідомлюють і в Москві, тому й виникають такі панічні ініціативи.

Як повідомлялося, 11 березня до Державної думи РФ внесли законопроєкт про визнання недійсним рішення «передати Кримську область зі складу РРФСР до УРСР» у 1954 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-