Ракети ATACAMS потрібні Україні для ударів по аеродромах у Криму - Зеленський

Ракети ATACAMS потрібні Україні для ударів по аеродромах у Криму - Зеленський

Укрінформ
Володимир Зеленський закликав Сполучені Штати надати Україні ракети ATACMS для ураження аеродромів і літаків в тимчасово окупованому Криму.

Про це Президент України сказав в інтерв’ю The Washington Post, передає Укрінформ.

«Коли у Росії є ракети, а у нас немає, вони атакують ракетами все – газ, енергетику, школи, заводи, цивільні будівлі. ATACMS – це відповідь», - наводить видання слова глави Української держави.

Зеленський підкреслив, що ракети великої дальності потрібні Україні не для нападу на територію РФ, а для ударів по аеродромах у Криму.

«Коли Росія дізнається, що ми можемо нищити ці літаки, вони не будуть атакувати з Криму. Це як з морським флотом. Ми їх витіснили з наших територіальних вод. Зараз ми їх витіснимо з аеродромів Криму», - зазначив Президент.

Він нагадав, що у лютому представив у Мюнхені карту цілей для ATACMS: «Я показав їм військові платформи, такі як аеропорти, системи протиповітряної оборони та інші об’єкти».

Читайте також: США можуть надати Україні далекобійні ATACMS, якщо Конгрес схвалить новий пакет допомоги - ЗМІ

На запитання, чи вважає він Байдена надто обережним у постачанні зброї, в чому іноді його звинувачують опоненти, український лідер відповів, що президент США «обережно ставиться до ядерного удару з боку РФ».

Зеленський висловив переконання, що розвиток подій в Україні залежить від рішення Конгресу стосовно подальшої підтримки нашої країни. Він підкреслив, що для того, аби витіснити ворога, ЗСУ потрібно більше озброєнь.

«Ми втратили пів року, поки Конгрес сперечався. Ми більше не можемо гаяти часу. Україна не може бути політичною суперечкою між партіями», - цитує видання главу Української держави.

Читайте також: Пентагон продовжує працювати з Конгресом над ухваленням запиту щодо підтримки України

У цьому контексті він зауважив, що критики допомоги в Конгресі не розуміють ставок у цій війні. «Якщо Україна впаде, Путін розділить світ на друзів і ворогів Росії», - підсумував Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у інтерв’ю CBS News Володимир Зеленський заявив, що в разі виходу ЗСУ на лінію протистояння до початку повномасштабного вторгнення, Володимир Путін може повернути Україні усі захоплені території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-