Активність кримських колаборантів у соцмережах допомагає у зборі інформації для ЗСУ - партизани

Активність кримських колаборантів у соцмережах допомагає у зборі інформації для ЗСУ - партизани

Укрінформ
Партизанам міжнародного руху #LiberateCrimea вдається отримати багато корисної для Збройних сил України інформації завдяки активності кримських колаборантів у соціальних мережах.

Про це з посиланням на одного з партизанів повідомляє “Суспільне.Новини”, передає Укрінформ.

У Криму діють кілька партизанських рухів. Їхні учасники поширюють українську символіку, викривають позиції росіян, стежать за переміщенням техніки та передають інформацію Силам оборони України.

До складу руху #LiberateCrimea, співзасновником якого є Кримськотатарський ресурсний центр, входять здебільшого кримськотатарські активісти, які мають довіру з боку центру.

За словами активіста руху, щоб працювати у підпіллі, потрібні певні навички.

“Ми готувалися до цієї діяльності. До повномасштабного вторгнення російських військ на територію материкової України кримські активісти регулярно виїжджали на семінари та інші заходи”, - зазначив він.

Активісти брали участь у щорічному літньому Таборі Свободи, де отримували необхідні знання, планували акції і діяльність у Криму та в цілому.

Одним із курсів у Таборі Свободи був OSINT (open-source intelligence, розвідка на основі відкритих даних) — збір інформації про людину або організацію з відкритих джерел та її подальший аналіз.

Зараз партизани активно використовують цей метод у роботі.

Наприклад, зауважив учасник руху, активісти роблять психопортрети кримських колаборантів.

“Тих, які підходять для нашої розробки, ми беремо під постійний моніторинг. Активність колаборантів у соцмережах дає нам чимало корисної інформації, яка наближає деокупацію Криму”, - наголосив партизан й окремо розповів про психотип власника кримських зоопарків Олега Зубкова та його прессекретарки Тетяни Алексагіної.

Читайте також: Партизани здобули документацію до нового приладу спостереження російських кораблів

За словами активіста, Зубкову властиві хвастощі і самолюбування. Заради цього він піариться максимально публічно.

“Ці люди публікують кожен свій крок на своїх каналах у Ютубі, що дозволяє нам з маси інформаційного "гною" вивуджувати золоті крупинки, а часом і цілі самородки”, - зауважив активіст.

За його словами, Зубков і прессекретарка часто виїжджають на тимчасово захоплені росіянами території південного сходу України. Алексагіна сміливо викладає відео маршрутів, а активісти з цих відео беруть потрібну інформацію про розташування російських військових та інфраструктурних об'єктів.

“Далі ця інформація йде, куди потрібно, і слідами вояжів Зубкова та Алексагіної потім прилітає точно і щільно. З недавнього - Зубков підтвердив в одному зі своїх інтерв'ю ютуб-каналу "Невська студія", що аеродром Бельбек використовується для перельотів кримських ВІПів до Москви військовими літаками”, - зазначив активіст.

За його словами, як амбасадор "російського Криму" Зубков часто буває на виставці ВДНГ у кримському павільйоні разом із Алексагіною. Туди ж часто приїжджають делегації кримських чиновників на чолі із Сергієм Аксьоновим.

У партизанів є підстави вважати, що Алексагіна вже кілька років завербована ФСБ РФ. До Зубкова раніше приїжджали багато іноземних журналістів. Алексагіна, яка мешкає у парку левів "Тайган" та присутня на всіх зустрічах Зубкова, для них важливе джерело інформації.

Читайте також: У Сімферополі партизани поширили проукраїнські листівки та стікери

Партизани припускають, що саме вона передала ФСБ інформацію про фрілансера Крим.Реалії Владислава Єсипенка, якого заарештували відразу після відвідин "Тайгана", про який журналіст зняв репортаж.

Активіст запевнив, що їхній рух має у розробці достатньо колаборантів, щоб результати його роботи високо цінувалися у потрібних відомствах України.

Як повідомлялося, #LiberateCrimea — міжнародний громадянський рух на підтримку звільнення Криму та цілісності України. Перші публічні акції #LiberateCrimea пройшли у лютому 2018 року в різних містах світу і України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-