Політв'язень з Криму Ремзі Меметов потребує консультації невролога

Політв'язень з Криму Ремзі Меметов потребує консультації невролога

Укрінформ
Політв'язень з тимчасово окупованого Криму, фігурант бахчисарайської справи «Хізб ут-Тахрір» Ремзі Меметов потребує консультації невролога.

Зараз він перебуває в колонії в російському Ставрополі.

Про це повідомила «Кримській солідарності» дружина політв'язня Ельміра Меметова, яка відвідала його наприкінці жовтня в російській колонії у Ставрополі, передає Укрінформ.

«Ремзі Меметов, засуджений на 8,9 року позбавлення волі, страждає від високого артеріального тиску і потребує допомоги лікаря-невролога», - йдеться у повідомленні.

Кримський татарин розповів дружині, що у нього постійні запаморочення і «двоїться в очах». При цьому його постійний тиск знаходиться на відмітці 150/100.

«Праве око стало погано рухатися, тюремний лікар призначила уколи і препарат «Пірацетам», - розповіла Меметова.

Також тюремний фельдшер рекомендував викликати приватного невролога, оскільки підозрює, що проблема з оком може бути пов'язана з судинами головного мозку. Адміністрація колонії прийняла заяву про виклик лікаря.

Читайте також: У Криму «суд» відмовився перевести в колонію політв'язня Абдулганієва

Ремзі Меметов - учасник «першої Бахчисарайської групи» у справі Хізб ут-Тахрір. До арешту він багато років пропрацював кухарем в етнографічному караван-сараї «Салачик» у Бахчисараї.

12 травня 2016 року в місті Бахчисараї в результаті обшуків заарештували чотирьох кримських татар. Кухаря Ремзі Меметова, підприємця Енвера Мамутова, стоматолога Зеврі Абсеітова і тесляра Рустема Абільтарова звинуватили за статтею 205.5 УК РФ («Організація діяльності терористичної організації і участь в діяльності терористичної організації»), а також за статтею 278 УК РФ («Приготування до насильницького захоплення влади організованою групою за попередньою змовою»).

24 грудня 2018 року Південний окружний військовий суд засудив Ремзі Меметова, Рустема Абільтарова і Зеврі Абсеітова до 9 років ув'язнення. Енверу Мамутова дали 17 років позбавлення волі. 11 липня 2019 року Верховний суд Росії пом'якшив вирок, зменшивши термін усім чотирьом на три місяці.

Читайте також: У Криму «суд» після розгляду апеляції залишив активістів із Бахчисарая під вартою

Раніше Укрінформ повідомляв, що трьох засуджених у Росії за першою бахчисарайською «справою Хізб ут-Тахрір» кримських татар Зеврі Абсеітова, Енвера Мамутова і Ремзі Меметова етапували з СІЗО в Ростові-на-Дону в місця відбування покарання.

Фото з сайту Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-