У Криму «суд» після розгляду апеляції залишив активістів із Бахчисарая під вартою

У Криму «суд» після розгляду апеляції залишив активістів із Бахчисарая під вартою

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму Верховний "суд" Сімферополя після розгляду апеляції залишив активістів з "п'ятої Бахчисарайської групи" у справі Хізб ут-Тахрір у СІЗО.

Про це "Кримській солідарності" розповів адвокат Едем Семедляєв, передає Укрінформ.

"Верховний "суд" Криму в Сімферополі розглянув апеляційну скаргу на постанову про продовження арешту і залишив активістів з "п'ятої Бахчисарайської групи" у справі Хізб ут-Тахрір в СІЗО. Ремзі Німетулаєв, Ельдар Якубов, Аметхан Умеров, Руслан Асанов і Сейдамет Мустафаєв пробудуть під вартою до кінця січня наступного року", - йдеться у повідомленні.

Семедляєв наголосив, що його підзахисний Аметхан Умеров під час засідання "суду" був у лікарні, де проходив стаціонарну психіатричну експертизу. До "суду" його не доставили, як і ще двох фігурантів справи, які також знаходяться на експертизі. Скаргу розглянули без фігурантів справи. Крім того, на засідання не пустили родичів обвинувачених.

24 серпня 2023 року російські силовики увірвалися з обшуками до будинків кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі Криму.

Читайте також: Кримському політв'язню Аметхану Умерову силовики РФ призначили дві експертизи - адвокат

Співробітники ФСБ затримали шістьох кримських татар - Ремзі Німетулаєва, Руслана Асанова, Сейдамета Мустафаєва, Аметхана Умерова, Ельдара Якубова та Абдулмеджита Сейтумерова. Всім затриманим пред'явили підозри про участь у діяльності організації Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в Росії.

Раніше Укрінформ повідомляв, що підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя продовжив на чотири місяці, до січня 2024 року, утримання під вартою учасників "п'ятої бахчисарайської групи" - Руслана Асанова, Ремзі Німетулаєва, Абдулмеджита Сейтумерова, Аметхана Умерова, Сейдамета Мустафаєва та Ельдара Якубова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-