У Криму «суд» відмовився перевести в колонію політв'язня Абдулганієва

У Криму «суд» відмовився перевести в колонію політв'язня Абдулганієва

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму фігуранта справи «кримських мусульман» Ескендера Абдулганієва «суд» відмовився перевести в колонію.

Про це повідомляє «Крим.Реалії», передає Укрінформ.

«Російський суд у Криму відмовився задовольнити позов адвокатів засудженого у «справі кримських мусульман» Ескендера Абдулганієва щодо його переведення в колонію», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ташева: Стан 26 кримських політв'язнів - критичний

Зазначається, що Абдулганієв перебуває в російській в'язниці довше за визначений термін – його мають перевести в колонію суворого режиму. Проте представник відповідача заявив на засіданні, що у договорі не конкретно зазначено, скільки кримчанин має відбувати у в'язниці.

Повідомляється, що доводи адвокатів не задовольнили, тож захист подаватиме апеляційну скаргу.

Читайте також: Фігурантів справи «кримських мусульман» утримують у в'язниці довше за встановлений термін

Нагадаємо, учасників «красногвардійської групи» затримали у лютому 2019 року. Їх звинуватили у причетності до діяльності ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір».

Рустема Емірусеїнова в Росії засудили до 17 років позбавлення волі, Арсена Абхаїрова — до 13, Ескендера Абдулганієва - до 12 років. Згідно з рішенням суду, перші два роки вони мають провести в тюрмі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що фігурантів справи «кримських мусульман» утримують у в'язниці довше за встановлений термін.

Фото: RFE\RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-