ВС залишив чинним вирок у 12 років для кримської «судді»

ВС залишив чинним вирок у 12 років для кримської «судді»

Укрінформ
Верховний Суд залишив чинним вирок за державну зраду у 12 років позбавлення волі для судді, яка продовжила здійснювати правосуддя в окупованому Криму.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба ВС, передає Укрінформ.

«Колегія суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду відмовила захиснику в задоволенні касаційної скарги, а судові рішення залишила без змін», - зазначили у ВС.

Читайте також: В ОП пояснили, чому Україні не підходить гібридна модель спецтрибуналу для РФ

Зазначається, що суди у цьому кримінальному провадженні установили, що українка, будучи суддею Господарського суду АР Крим, вчинила державну зраду, а саме – умисно, на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності України, надавала РФ як іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

«Зокрема після окупації Криму суддя продовжувала здійснювати правосуддя за російським законодавством, а в грудні 2014 року указом президента РФ була призначена на посаду судді арбітражного суду», - поінформували у Верховному Суді.

Читайте також: Російський суд залишив чинним вирок офіцеру запасу ВМС України Кисельову

Вироком райсуду Києва екссуддю України було визнано винуватою та засуджено за ч. 1 ст. 111 ККУ до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Апеляційний суд залишив це судове рішення без змін, ВС теж залишив це рішення без змін.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно за держзраду до 12 та 13 років позбавлення волі заочно засуджено двох кримських "суддів", які при окупаційній владі обійняли посади так званих голови Кіровського районного суду та судді незаконно створеного Ялтинського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-