Російський суд залишив чинним вирок офіцеру запасу ВМС України Кисельову

Російський суд залишив чинним вирок офіцеру запасу ВМС України Кисельову

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Верховний суд тимчасово окупованого Криму залишив чинним рішення Джанкойського районного "суду", який засудив офіцера запасу ВМС України Олексія Кисельова до 8,5 років позбавлення волі.

Про це повідомляють "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката Олексія Ладіна, передає Укрінформ.

За словами адвоката, захист має намір оскаржити рішення у суді апеляційної інстанції.

«Верховний суд Криму вирок Джанкойського суду, згідно з яким Кисельова визнано винним в участі у незаконно збройному формуванні, залишив без змін. Зараз ми отримаємо вмотивовану частину і з великим ступенем ймовірності продовжуватимемо законними способами добиватися справедливості», – зазначив він.

30 липня 2022 року стало відомо, що в окупованому Генічеську 22 липня російські силовики затримали екскомандира розвідувального корабля Військово-морських сил України «Славутич» Олексія Кисельова. Після цього, за словами військового, російські силовики катували його, потім вивезли до Криму та помістили до СІЗО.

Читайте також: Росіяни переводять політв’язнів з Криму у таємний СІЗО на Чонгарі – Лубінець

Кисельова звинуватили в участі в «батальйоні імені Номана Челебіджіхана» – ч. 2 ст. 208 Кримінального кодексу РФ. Верховний суд Росії раніше визнав це формування терористичною організацією. Засновник «батальйону імені Номана Челебіджихана» Ленур Іслямов заперечує, що Олексій Кисельов причетний до нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-