Суд у Росії посилив покарання Джелялову та братам Ахтемовим

Суд у Росії посилив покарання Джелялову та братам Ахтемовим

Укрінформ
Апеляційний суд у Росії посилив незаконне покарання у справі про нібито підрив газопроводу першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову, громадянському журналісту Асану Ахтемову та його двоюрідному брату Азізу Ахтемову, зобов'язавши утримувати їх перші три роки в тюрмі.

Про це повідомив правозахисний проєкт «Кримський процес», передає Укрінформ.

Зазначається, що колегія суддів Третього апеляційного суду (м. Сочі, Росія) завершила розгляд скарги на вирок "Верховного суду" Криму у цій справі.

«Згідно з оголошеним рішенням, суд залишив без змін терміни позбавлення волі, однак посилив покарання, зобов'язавши утримувати засуджених перші три роки відбування покарання в тюрмі, а наступні – в колонії суворого режиму», - йдеться в дописі.

Уточнюється, що розгляд скарги розпочався вчора. Слухачів на засідання не допустили. На оголошення рішення допустили всього п'ятьох слухачів, без чіткого пояснення такого обмеження.

Читайте також: У Криму перед «судом», що розглядає апеляцію на вирок Джелялову, затримали 14 осіб

У «Кримському процесі» зазначили, що «суд» відхилив клопотання захисту про виключення недопустимих доказів та щодо виклику для допиту одного зі свідків.

«Для винесення рішення колегія пішла до нарадчої кімнати, попередньо вказавши, скільки часу потрібно «суду» для ухвалення рішення. Через 90 хвилин «суд» приступив до оголошення. Слід зазначити, що такий час перебування в нарадчій кімнаті є недостатнім для ухвалення зваженого та об'єктивного рішення стосовно скарги за такою складною та об'ємною справою», - зауважили в «Кримському процесі».

Як повідомляв Укрінформ, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова та Асана й Азіза Ахтемових у Криму засудили до 17, 15 та 13 років колонії суворого режиму відповідно за сфабрикованою справою “про диверсію на газопроводі”.

Фото: crimean-process.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-