У Криму перед «судом», що розглядає апеляцію на вирок Джелялову, затримали 14 осіб

У Криму перед «судом», що розглядає апеляцію на вирок Джелялову, затримали 14 осіб

Фото
Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму біля будівлі Верховного "суду", де по відеозв'язку розглядається апеляція на вирок у "справі" Наримана Джеляла (Джелялова) і братів Ахтемових, силовики затримали 14 людей, серед яких особи з інвалідністю і журналісти.

Про це повідомляє у Фейсбуці ГО "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Біля будівлі Верховного суду у Сімферополі, де сьогодні за відеозв'язком із Третім Апеляційним судом загальної юрисдикції у місті Сочі розглядається апеляція на вирок у «справі Нарімана Джелялова та братів Ахтемових», затримали слухачів. Правоохоронці привезли їх до Залізничного районного відділу поліції", - йдеться у повідомленні.

Спочатку активісти "Кримської солідарності" повідомляли про 13 затриманих, потім стало відомо про затримання ще одного чоловіка.

Зазначають, що серед затриманих - близькі родичі Нарімана Джеляла та братів Ахтемових, люди похилого віку, а також люди з інвалідністю та двоє кореспондентів «Кримської солідарності».

Читайте також: До Росії етапували двох фігурантів другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір»

"Затримано батьків Азіза Ахтемова - Зарема та Ескендера Ахтемових. Серед затриманих є людина з інвалідністю третьої групи. Рустем Усеїнов - постопераційний стан, шунтування серця. Ахтемов Сервер (Сергій за паспортом) – інвалідність третьої групи за зором. Абляміт Керім - інвалідність третьої групи", - зазначають правозахисники.

Також, за інформацією "Кримської солідарності", затримано журналістів Лутфіє Зудієву та Куламета Ібраїмова. У суду кореспондентка працювала з прескарткою та повідомила про це співробітників поліції. Але вони її повідомлення проігнорували.

Читайте також: Кримському політв'язню Салієву в Росії відмовили у переведенні у колонію ближче до дому

До будівлі поліції як захисник прибув адвокат Едем Семедляєв.

Як повідомляв Укрінформ, “суд” у Криму засудив першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла (Джелялова) та Асана й Азіза Ахтемових до 17, 15 та 13 років колонії суворого режиму відповідно за сфабрикованою справою “про диверсію на газопроводі”.

Фото: Кримська солідарність, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-