В ОБСЄ шоковані повідомленнями про тортури журналіста Єсипенка в окупованому Криму

В ОБСЄ шоковані повідомленнями про тортури журналіста Єсипенка в окупованому Криму

Укрінформ
В ОБСЄ «шоковані» повідомленнями про тортури, застосованими до заарештованого російськими спецслужбами у Криму журналіста Владислава Єсипенка.

Про це повідомляє Детектор Медіа, передає Укрінформ.

«В ОБСЄ підкреслили, що це є новим тривожним прикладом і без того жахливої ситуації зі свободою вираження поглядів і безпекою журналістів в окупованому Криму», - йдеться в повідомленні з посиланням на Twitter представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Терези Рібейро.

В ОБСЄ заявили, що «шоковані» інформацією, яку озвучив заарештований в Криму позаштатний співробітник Радіо Свобода Владислав Єсипенко про застосування до нього співробітниками ФСБ тортур.

Читайте також: Посольство США в Україні закликало Росію звільнити журналіста Єсипенка

«Фрілансер Владислав Єсипенко з RFE/RL, нещодавно заарештований в Криму, заявив, що його катували. Це глибоко шокуюча і прикра новина, яка є ще одним тривожним прикладом і без того жахливої ситуації зі свободою вираження поглядів і безпекою журналістів», - наголосила Рібейро.

Як повідомлялося, 10 березня в тимчасово окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали, а потім заарештували Єсипенка. Напередодні разом з іншими кримчанами він брав участь в акції, присвяченій до дня народження Тараса Шевченка.

Читайте також: У журналіста Єсипенка ФСБ незаконно відібрала біозразки — адвокат

12 березня Єсипенку інкримінували ч.1 ст. 223 КК РФ (незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї), а також незаконне виготовлення боєприпасів. Рішенням Київського районного «суду» Сімферополя його взяли під варту на два місяці, до 11 травня.

До журналіста під час утримання в СІЗО Сімферополя блокувався допуск незалежних адвокатів.

6 квітня Єсипенко заявив у «суді», що до нього застосовували тортури російські силовики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-