Захід має збільшити військову допомогу Україні, щоб вона могла виграти війну - євродепутат

Захід має збільшити військову допомогу Україні, щоб вона могла виграти війну - євродепутат

Укрінформ
Захід має збільшити військову допомогу Україні, щоб вона мала змогу не лише не програти у війні, а перемогти Росію.

Про це заявив депутат Європейського парламенту, прем’єр-міністр Литви у 1999-2000 та 2008-12 роках Андріус Кубілюс під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму про перспективи західної допомоги для захисту України від російської агресії, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Політик зазначив, що, окрім фінансових ресурсів, які ЄС надає Україні, є велика потреба у військовій допомозі, яка має бути набагато більшою. 

«Якщо ми подивимося на цифри, скільки Росія витрачає на військові потреби цього року, то з російських публічних джерел ми знаємо, що більш як 100 млрд доларів, а Євросоюз десь 40 млрд. Якщо скласти разом (військову) допомогу США і Європи, то ми отримаємо 80 млрд, які Україна може використати для своїх воєнних потреб. Це означає, що ми підтримуємо Україну тільки щоб вона не програла війну, але не надаємо достатньої підтримки для перемоги у цій війні», - сказав Кубілюс. 

На його переконання, Захід має змінити цю ситуацію Заходу і ухвалити чітке рішення про збільшення допомоги Україні.

Читайте також: Зеленський: Є країни, які не можуть допомогти зброєю, але готові дати гроші на безпеку інфраструктури

«Якщо наше завдання і наша мета забезпечити, щоб Україна була здатна перемогти, а щоб Росія програла, ми повинні надати цю допомогу. Я сподіваюсь, що це буде зроблено», - акцентував євродепутат. 

Як повідомляв Укрінформ, Конгрес США ухвалив законопроєкт про асигнування на потреби оборони (NDAA) із рекордною сумою дозволених витрат, а також 300 млн доларів - на допомогу Україні.

Фото: DELFI / JULIUS KALINSKAS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-