Плетенчук - про масовану атаку: Ворог утретє за понад півроку застосував підводні ракетоносії

Плетенчук - про масовану атаку: Ворог утретє за понад півроку застосував підводні ракетоносії

Укрінформ
Сьогодні вночі росіяни застосували підводні носії «Калібрів», бо виводити надводні у Чорне море вони не наважуються. Але більш ніж за півроку це третє їх застосування.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в ефірітелемарафону «Єдині новини» начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук, коментуючи нічну атаку росіян.

«Маючи такий потенціал у Чорному морі, який росіяни фактично не можуть використовувати, то в якийсь момент вони мають спробувати це зробити. Я попереджав, що це будуть підводні човни, бо виводити надводні кораблі наразі вони не наважуються. Але більш ніж за півроку це третє їх застосування», – сказав Плетенчук.

Він зазначив, що наразі ці два підводні човни знаходяться недалеко від пункту базування Новоросійськ, і скоріше за все будуть заходити у пункти базування. Більше кораблів у морі не перебуває.

Плетенчук зауважив, що наразі Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня може підтвердити, що сьогодні росіяни зробити шість запусків ракет «Калібр», але інформація верифікується.

Читайте також: Ворог вдарив із С-300 по психлікарні у Харкові, травмована жінка

За його даними, три «Калібри» було знищено у зоні відповідальності Сил оборони Півдня. Він додав, що тактико-технічні характеристики цих ракет в інформаційному полі завжди були завищені ворогом.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 27 квітня російські загарбники завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Українська протиповітряна оборона знищила 21 ракету із 34 запущених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-