Чорне море не можна залишати під контролем Росії – президентка Грузії

Чорне море не можна залишати під контролем Росії – президентка Грузії

Укрінформ
Чорне море не можна залишати під контролем Росії, яка керується мілітарними амбіціями і перешкоджає вільному судноплавству та глобальним поставкам продовольства. 

Про це заявила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі під час онлайн-виступу на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, повідомляє Укрінформ. 

«Ця війна (Росії проти України – ред.) ще раз продемонструвала глобальну важливість нашого регіону, утвердила аргументи, що Чорне море однозначно є неподільною основою для європейської стабільності і безпеки. Це море, яке не можна залишати під контролем влади, яка готова з власних мілітарних амбіцій змінити морську безпеку та вільний транзит, а також заважати глобальним поставкам продовольства», - сказала Зурабішвілі.

Вона додала, що російсько-українська війна також засвідчила, що стабільної та безпечної Європи не існує без того, щоб охоплювати «весь континент – від Ліссабона до Тбілісі».

«Ця війна також продемонструвала, що деокупація, звільнення всіх територій є абсолютною передумовою для миру та стабільності», - акцентувала Президент Грузії.

За її словами, єдність і рішучість Європи є вирішальною для перемоги України і не менш вирішальною для майбутньої безпеки Грузії та Молдови.

Читайте також: Зеленський: Крим - це ключ до продовольчої, а отже і світової соціальної стабільності

«Протистоячи новим хвилям тиску, загроз та багатьох провокацій, що призводить до гібридної війни, наші люди продемонстрували, що вони в подальшому готові підсилити євроінтеграційний шлях наших країн. Ми бачимо єдину перспективу – Грузія повинна, і я сподіваюсь, що вона отримає статус кандидата та приєднається до України і Молдови на шляху до ЄС», - зазначила Зурабішвілі.

Як повідомлялося, у Києві проходить третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України щодо майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-