Австрійський військовий експерт не виключає, що Україна все ж отримає Taurus

Австрійський військовий експерт не виключає, що Україна все ж отримає Taurus

Ексклюзив
Укрінформ
Німеччина завжди давала Україні більше військової допомоги, ніж обіцяла спочатку, то ж не виключається, що згодом будуть поставлені й далекобійні крилаті ракети Taurus.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив бригадний генерал австрійської армії у відставці, нині президент Центру стратегічного аналізу (CSA) Вальтер Файхтінгер.

"У Німеччини, безумовно, складна позиція через її історію. І в ході цієї війни Німеччина показала, що, по-перше, вона сильно підтримує Україну, а по-друге, – що вона завжди давала більше, ніж обіцяла спочатку. Сьогодні Німеччина вже є одним з найбільших постачальників військової техніки. Тому я не виключаю, що "Тауруси" також будуть поставлені", - сказав він.

За словами військового експерта, у цьому питанні "все ще є великі застереження та побоювання". "Росія, звичайно, добре про це знає. Саме тому вона також намагається впливати на політичні дебати та громадську думку через політичну агітацію", - зазначив він.

Файхтінгер вказав на те, що канцлеру ФРН Олафу Шольцу поки "дуже важко ухвалити це рішення".

"Я не знаю, хто ще відіграє вирішальну роль на задньому плані, але суть у тому, що існує дуже сильна підтримка України. І тому я не виключаю, що "Тауруси" все ж таки будуть поставлені", - зазначив експерт.

Читайте також: Глави МЗС Польщі та Німеччини прокоментували ймовірність передачі Україні ракет Taurus

Як повідомляв Укрінформ, голова Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсген вважає, що позиція канцлера ФРН Олафа Шольц щодо неприйнятності поставок Україні крилатих ракет Taurus стає все більш незрозумілою. Гойсген звернувся до Шольца зі закликом переглянути свою відмову після поставки США ракет ATACMS Україні.

Київ звернувся до Берліна з проханням про далекобійні "Тауруси" у травні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-