F-16 не змінять ситуацію в Україні масштабно, але успіхи будуть - австрійський експерт

F-16 не змінять ситуацію в Україні масштабно, але успіхи будуть - австрійський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Отримання Україною винищувачів F-16 дасть змогу досягти невеликих успіхів, але навряд чи буде зміна ситуації у великих масштабах – для цього треба було б сотні літаків.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив бригадний генерал австрійської армії у відставці, нині президент Центру стратегічного аналізу (CSA) Вальтер Файхтінгер.

"Я не думаю, що вони (F-16 – ред.) змінять ситуацію у великих масштабах. З допомогою винищувачів, напевно, можна досягти невеликих успіхів, адже, наприклад, вони можуть стріляти ракетами великої дальності. Вони також можуть змусити російські винищувачі бути більш обережними. Утім, ці бойові літаки навряд чи приведуть до серйозних змін, принаймні на цей момент, – просто тому, що їх надто мало", - вважає експерт.

На його переконання, для справжнього перелому ситуації, "ймовірно, знадобилися б сотні винищувачів – для підтримки сухопутних військ у такий спосіб, щоб вони могли знову перейти в контрнаступ". Але наразі "про таку кількість не йдеться, і цього не варто очікувати".

"Але надходження F-16 – це і погляд у майбутнє. Впровадження цих систем закладе фундамент майбутніх Повітряних сил, який можна буде розвивати. Але тут я вже маю на увазі час після завершення основних бойових дій, коли йтиметься про набуття Україною потенціалу стримування", - сказав очільник віденського Центру стратегічного аналізу.

Читайте також: РФ спробує просунутись до надходження в Україну військової допомоги - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили не можуть розголошувати точну дату, коли в Україні з’являться винищувачі F-16. У публічному просторі є інформація, нібито вони з’являться у червні, однак ПС чекають, коли вони офіційно «зайдуть», і лише тоді зможуть повідомити, що ці літаки є на озброєнні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-