Данілов назвав повідомлення про табори для «вагнерівців» у Білорусі «звичайною ІПСО»

Данілов назвав повідомлення про табори для «вагнерівців» у Білорусі «звичайною ІПСО»

Укрінформ
Повідомлення про нібито табори для "вагнерівців" на території Білорусі є інформаційно-психологічною спецоперацією, адже Олександр Лукашенко цього не дозволить.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Лукашенко дуже досвідчений політик, він з 1994 року при владі... Він ніколи не дозволить нікому будувати ніяких таборів на своїй території. Це виключена ситуація. Це росіяни поширюють, щоб робити певні ІПСО або впливати на нашу країну, на Польщу, на Литву, які мають кордони з Білоруссю. Це звичайна спецоперація. Я не думаю, що Лукашенко дозволить, як Путін, робити окрему приватну армію на своїй території, яка не буде в нього під контролем», - заявив Данілов.

За його словами, ситуація в Росії доводить, що у країні не може бути багато приватних військових компаній, оскільки все закінчується з’ясуванням стосунків між ними.

Читайте також: Пригожин не є самостійною фігурою, за ним стоять люди в погонах – Данілов

Коментуючи дозвіл на перебування ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина на території Білорусі, секретар РНБО нагадав, що Лукашенко багато років обіцяє союзну державу з РФ і при цьому постійно "тягне" гроші з російського бюджету.

«Це людина, яка створювала так званий Союз ще за часів Єльцина. Це доволі хитрий лис, ніякого Союзу там не буде, і він для своїх інтересів це питання відпрацьовує», - вважає секретар Радбезу.

Водночас Данілов укотре висловив переконання, що світу слід готуватись до розвалу Російської Федерації.

«Каталізатором цього можуть стати будь-які події, і світ має до цього підготуватися. Тому що розпад Росії неминучий», - наголосив він.

Щодо ситуації на фронті, то, за словами секретаря Радбезу, точаться важкі бої, українські військові «кожного дня просуваються вперед, вперед і ще раз вперед, і те, що є наш, український план, в який спосіб ми маємо рухатись уперед, він виконується».

Як повідомляв Укрінформ, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів. У вівторок Лукашенко підтвердив прибуття Пригожина у Білорусь.

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що переміщення ПВК “Вагнер” і її ватажка Євгена Пригожина до Білорусі є “дуже негативним сигналом”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-