Пригожин не є самостійною фігурою, за ним стоять люди в погонах – Данілов

Пригожин не є самостійною фігурою, за ним стоять люди в погонах – Данілов

Укрінформ
Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин не є самостійною фігурою, за ним стоять люди в погонах, які прагнуть змінити керівництво Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, коментуючи похід Пригожина на Москву.

«Я не можу погодитись, що це була вистава, це були справжні бойові дії, бо ситуація, коли весь світ побачив, що Путін не є керівником країни, всі, як щурі, бігли з Москви, повтікали терміново, як тільки почались незрозумілі події, на які вони не могли впливати, і для Росії це буде мати величезні наслідки. По-перше, я хочу сказати, що сам Пригожин не є самостійною фігурою, за ним стоять люди в погонах, і це на сьогоднішній день цілком зрозуміло, це не його власне було бажання кудись йти, він чітко під контролем. Але якщо раніше він був під контролем Путіна, то на сьогоднішній день цей контроль у Путіна вже втрачений, він знаходиться в спільній, умовно кажучи, групі з іншими особами, мета яких на сьогоднішній день – це питання заміни керівництва Російської Федерації», - зазначив Данілов.

За словами Данілова, деякі представники російської політичної еліти розуміють, що спроможності у Росії перемогти у війні з Україною немає, і вони будуть готувати певне підґрунтя, щоб відходити від цієї ситуації.

Відповідаючи на питання чи можливий «другий сезон» заколоту на Росії, секретар РНБО зазначив: «Там буде не один сезон, не так швидко, як би нам хотілося, але процес розпочався і вчора було продовження. Вчорашній виступ кремлівського щура (Володимира Путіна – ред.) із заявою, яка мала окреслити «майбутнє Росії», вона була така дивна - він подякував людям, які вбили російських офіцерів. Це виходить за межі будь-якого розуміння».

Данілов додав, що наслідки походу Пригожина обов’язково будуть.

«Наслідки будуть. Весь світ побачив, що Росії як такої керованої країни не існує, це дуже небезпечна територія і ми будемо надалі спостерігати. Я не можу сказати, чи будуть виходити і знімати маски зараз, перейматися питанням усунення Путіна, але те, що люди, які безпосередню участь у цьому брали, знаходяться в Кремлі - це зрозуміло», - заявив Данілов додавши, що це зухвала спецоперація з дискредитації Путіна.

На думку секретаря РНБО, є певні причини того, що вагнерівці не дійшли 200 км до Москви.

«Справа в тому, що Росія має ядерну зброю, це дуже такий аргумент, який вона постійно використовує, як засіб шантажу. Ми не знаємо поки що, які перемовини проходили і хто давав вказівку, але я точно можу вам сказати, що це не рішення Пригожина зупинити цей похід на Москву. Це рішення зовсім інших людей», - вважає Данілов, додавши, що згодом це стане відомо.

Читайте також: США тримали у таємниці розвіддані про плани Пригожина від більшості союзників - CNN

Він також повідомив, що наразі охорона Путіна суттєво посилена і навіть в присутності членів російського Радбезу в кімнаті перебуває охорона, чого раніше не було ніколи.

Як повідомляв Укрінформ, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів. У вівторок Лукашенко підтвердив прибуття Пригожина у Білорусь.

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що переміщення ПВК “Вагнер” і її ватажка Євгена Пригожина до Білорусі є “дуже негативним сигналом”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-