Крачук пояснив «політику» Росії в ТКГ та відсутність прогресу

Крачук пояснив «політику» Росії в ТКГ та відсутність прогресу

Укрінформ
Робота Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Сході України триває, але прогресу досягти не вдається через позицію Росії.

Про це розповів очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук у програмі "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом", передає Укрінформ.

За словами Кравчука, Росія хоче залишити все як є і керується політикою, що "Україна — випадкова держава, у якої немає майбутнього і перспектив".

"Тому всі наші зусилля і наші бажання впираються в цю проблему — проблему російської політики", — зазначив політик.

Читайте також: Засідання політичної підгрупи ТКГ тривало пів години – Гармаш

Водночас, наголосив він, світова спільнота вже визнала Росію стороною конфлікту, хоч РФ і продовжує це заперечувати.

"Світ розуміє суть російської зовнішньої політики і розуміє, що треба робити. Ми теж повинні це розуміти — це по-перше. По-друге, потрібно знаходити шляхи і формули, які змусять Росію відповідати за свої дії", — додав глава української делегації в ТКГ.

Читайте також: Україна порушить питання «Великоднього перемир’я» на ТКГ 14 квітня

Він підкреслив, що Україна, зі свого боку, продовжує намагатися досягти миру всіма можливими способами, щоб світ розумів — якщо успіхів у цьому питанні немає, то причина не в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня російська делегація у Тристоронній контактній групі не підтримала пропозицію глави української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука забезпечити з 00.00 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-