Україна порушить питання «Великоднього перемир’я» на ТКГ 14 квітня

Україна порушить питання «Великоднього перемир’я» на ТКГ 14 квітня

Укрінформ
Голова української делегації у Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук на засіданні Тристоронньої контактної групи 14 квітня має намір порушити питання щодо “Пасхального перемир’я”.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" у четвер, передає Укрінформ.

“У нас буде засідання 14 квітня, і ми це питання (“Пасхального перемир’я” - ред.) порушимо, як і належить, тому що Великдень. Люди будуть більше ходити на могили, вони будуть ходить по території, тому треба більше думати про розмінування, контроль”, - сказав Кравчук.

Голова української делегації також висловив занепокоєння тимчасовістю такого перемир’я.

Читайте також: Україна на засіданні ТКГ зосередиться на поверненні до повної «тиші»

“Великдень проходить - і знову війна. Я говорю, щоб ми прийняли такі рішення, такі кроки, які забезпечують припинення вогню. Це перший крок. А коли це буде вирішено, то будуть вирішуватися політичні, безпекові і інші питання. Таким чином ми будемо рухатися вперед до миру”, - підкреслив політик.

Читайте також: Місія ОБСЄ вихідними зафіксувала понад 150 порушень «тиші» на Донеччині

Кравчук додав, що Президент Володимир Зеленський готовий до зустрічі з іншими лідерами Нормандської четвірки - як спільної, так і з кожним окремо - задля припинення вогню.

Як повідомлялося, на засіданні ТКГ 31 березня Росія не підтримала пропозицію Кравчука забезпечити з 1 квітня дотримання "тиші" на Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-