В Австрії проросійська партія балотується в Європарламент з антиукраїнським білбордом

В Австрії проросійська партія балотується в Європарламент з антиукраїнським білбордом

Фото
Укрінформ
Правопопулістська Австрійська партія свободи (FPÖ), відома своїми проросійськими позиціями, використала у передвиборчій агітації на виборах у Європарламент антиукраїнську тему, виставивши українців такими, що нібито разом з Єврокомісією хочуть війни.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Основний виборчий плакат FPÖ, який поширюється як на інформаційних онлайн-ресурсах партії, так і у вуличній агітації, стосується теми триваючої війни РФ проти України та підтримки українського народу з боку Європейського Союзу. Але при цьому на самому плакаті немає не те що засудження розв’язаної Кремлем війни, а й навіть згадки про Росію як агресора.

Натомість на постері зображено Президента України Володимира Зеленського та Президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, які цілуються на тлі руїн та військової техніки. Цей колаж має підпис "фон дер Ляєн та Зеленський", а збоку нього є слова "розпалювання війни".

Читайте також: Чотири нейтральні країни Європи хочуть зближення з НАТО через агресію Росії

Також виборчий плакат FPÖ відсилає до проблем міграційної кризи, пандемії коронавірусу та зміни клімату з натяком на неефективність ЄС у реагуванні на них. Великими буквами через весь плакат проходить "Зупинити ЄС-божевілля".

На таку передвиборчу агітацію відреагував посол України в Австрії Василь Химинець, назвавши неприйнятними ці маніпуляції Партії свободи, яка підмінила місцями винуватця та жертву і спаплюжила почуття українців.

"Австрійська партія свободи дуже сильно маніпулює такими плакатами, перш за все підміняючи місцями винуватця і жертву. Огидна стратегія, коли почуття українців паплюжаться як жертв розпаленої Росією війни. Абсолютно неприйнятно!" - написав він у соцмережі Х

Читайте також: Війна повернулася на європейську землю: канцлер Австрії закликав ЄС до чіткої позиції

Вибори до Європарламенту в Австрії пройдуть 9 червня. Згідно з останніми соцопитуваннями, Австрійська партія свободи наразі лідирує у виборчих вподобаннях – за неї зголосилися проголосувати 26% респондентів.

Як повідомлялося, 29 березня в Австрії затримали колишнього офіцера вже реформованого Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом (BVT) Егісто Отта за підозрою у зловживанні службовим становищем та веденні розвідувальної діяльності на шкоду Австрії. Затриманому ексспецслужбісту інкримінують передачу російським спецслужбам таємної інформації та вмісту мобільних телефонів австрійських високопосадовців.

Як виявилося, Отт мав зв'язки не лише з російською спецслужбою ФСБ, а й з представниками кількох австрійських парламентських партій, передусім FPÖ, яким передавав чутливу інформацію та в інтересах яких робив незаконні запити на персональні дані.

Читайте також: Австрія планує перевіряти ДНК у шукачів притулку

Отт вважається одним з ініціаторів обшуків у головній австрійській спецслужбі BVT, які були проведені під керівництвом тодішнього міністра внутрішніх справ Герберта Кікля, нині очільника FPÖ. Також затриманий російський шпигун перебував у тісному контакті з наразі вже колишнім депутатом від FPÖ Гансом-Йоргом Єневайном, який передавав Отту, зокрема, інформацію з парламентської комісії з розслідування обшуків у спецслужбі BVT. Крім того, на мобільному телефоні Отта було знайдено парламентський запит, який редагувався ним та в кінцевому підсумку був поданий у Національній раді Австрійською партією свободи.

Фото Василя Короткого

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-