У Німеччині арештували двох російських шпигунів

У Німеччині арештували двох російських шпигунів

Укрінформ
У німецькій Баварії затримали двох російських шпигунів, які, за попередніми даними, планували диверсії та атаки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Федеральний суд ФРН.

Напередодні в Байройті кримінальна поліція заарештувала двох підозрюваних у зв'язках з Росією. Двох осіб, які мають подвійне громадянство - Німеччини та Росії - підозрюють у тому, що вони працювали на іноземну спецслужбу «в особливо серйозній справі».

Арешт чоловіків, яких означено як Дітер С. і Олександр Й., здійснено на підставі ордерів на арешт, виданих слідчим суддею Федерального суду 9 і 11 квітня 2024 року. Крім того, за підтримки Управління кримінальної поліції Баварії вдома та на роботі фігурантів були проведені обшуки.

Дітера С. звинувачують у змові з метою проведення диверсійних дій, зокрема, вибуху та підпалу. Чоловік контактував з особою, пов’язаною з російською спецслужбою. З ним він із жовтня 2023 року «обмінювався думками щодо можливих диверсійних дій у ФРН». Ці дії мали на меті, зокрема, підірвати військову підтримку, яку Німеччина надає Україні проти російсько-загарбницької війни. На цьому тлі обвинувачений заявив своєму співрозмовнику, що він готовий здійснити вибухи та підпали, особливо на інфраструктурі, яка використовується військовими та промисловими об’єктами в Німеччині, йдеться у пресрелізі. Під час підготовки Дітер С. збирав інформацію про потенційні об’єкти нападу, зокрема військові об’єкти США, робив фото та відео, наприклад, військового транспорту.

Також відомо, що Дітер С. працював на сході України з грудня 2014 року по вересень 2016 року як бойовик збройного формування «Донецької народної республіки» («ДНР») і мав при собі вогнепальну зброю.

Як зазначається, Олександр Й. допомагав С. з березня 2024 року.

Читайте також: Російські шпигуни намагалися проникнути до Румунії разом з українськими біженцями

Це не перші випадки викриття російських шпигунів у Німеччині. Після початку повномасштабної війни було заарештовано, зокрема, співробітника німецької розвідки, який працював на Кремль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-