Єврокомісія дала власнику TikTok добу для роз’яснень щодо нового додатка

Єврокомісія дала власнику TikTok добу для роз’яснень щодо нового додатка

Укрінформ
Євросоюз дав компанії ByteDance, яка володіє соцмережею TikTok, 24 години, щоб провести оцінку ризиків запущеного у Франції та Іспанії нового додатка Lite через занепокоєння щодо його впливу на психічне здоров’я користувачів.

Про це заявила Єврокомісія, передає Укрінформ із посиланням на France24.

Новий додаток Lite, який у квітні з’явився у Франції та Іспанії, дозволяє користувачам віком від 18 років заробляти бали, які можна обміняти на ваучери або подарункові картки.

У Єврокомісії заявили, що компанія мала би провести оцінку ризиків перед запуском додатка, і тепер ЄК хоче отримати «додаткову інформацію» з цього питання.

При цьому зазначається, що вимога «стосується з’ясування потенційного впливу додатку на психічне здоров’я користувачів».

У Єврокомісії також хочуть дізнатися, яких заходів платформа вжила для пом’якшення ризиків.

Компанія вже заявила, що виконає запит ЄК.

Читайте також: Палата представників США ухвалила законопроєкт із забороною TikTok

Як повідомлялося, у лютому Єврокомісія розпочала офіційне розслідування щодо TikTok щодо ймовірних порушень зобов’язань щодо захисту неповнолітніх на платформі.

У березні Антимонопольне відомство Італії оштрафувало соцмережу TikTok на 10 мільйонів євро за неналежний захист неповнолітніх користувачів від потенційно шкідливого контенту.

Фото: ByteDance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-