В Італії антимонопольний комітет оштрафував TikTok на €10 мільйонів

В Італії антимонопольний комітет оштрафував TikTok на €10 мільйонів

Укрінформ
Антимонопольне відомство Італії у четвер оштрафувало соцмережу TikTok на 10 мільйонів євро за неналежний захист неповнолітніх користувачів від потенційно шкідливого контенту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

«Контроль з боку компанії за контентом, який розповсюджується на платформі, є недостатнім, особливо за контентом, що може загрожувати безпеці неповнолітніх та вразливих осіб», – йдеться у заяві відомства.

Там наголосили, що потенційно шкідливий контент систематично пропонується користувачам, відповідно до алгоритмів додатку на їх гаджетах, що призводить до дедалі більшого використання соцмережі.

Штраф було накладено на три компанії китайської групи Bytedance, якій належить TikTok. Зокрема, стягнення мають сплатити ірландська компанія TikTok Technology Limited, британська компанія TikTok Information Technologies UK Limited та італійська компанія TikTok Italy Srl.

Читайте також: Палата представників США ухвалила законопроєкт із забороною TikTok

Це сталося після того, як у лютому відомство висунуло вимогу TikTok видалити із платформи відео, на яких молоді люди роблять так званий «французький шрам» – користувачі соцмережі щипали щоку так сильно, щоб на вилиці зостався синець. Тоді антимонопольний комітет Італії почав розслідування проти TikTok.

У четвер регуляторний орган заявив, що у ході розслідування було встановлено відповідальність китайської соцмережі за поширення контенту, який може загрожувати психофізичній безпеці користувачів, особливо неповнолітніх осіб та вразливих груп населення. Там додали, що TikTok не вжив заходів, необхідних для запобігання поширення такого типу контенту.

Читайте також: Єврокомісія відкрила офіційне провадження проти TikTok

Нагадаємо, у середу нижня палата Конгресу США з легкістю ухвалила законопроєкт, який може заборонити використання китайського застосунку TikTok на території Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-