У РФ головою Верховного суду призначили однокурсницю Путіна

У РФ головою Верховного суду призначили однокурсницю Путіна

Укрінформ
Рада Федерації РФ призначила Ірину Подносову, яка закінчила юрфак Ленінградського університету одночасно з Володимиром Путіним, на посаду голови Верховного суду Росії.

Про це повідомляє «Настоящее время», передає Укрінформ.

Подносова - однокурсниця Путіна. З 1970 до 1975 року вона навчалася на юридичному факультеті Ленінградського університету за спеціальністю «правознавство», як і майбутній правитель Росії. Її кандидатуру одноголосно рекомендувала Вища кваліфікаційна колегія суддів. Путін вніс її на розгляд Ради Федерації.

Джерела російських медіа називали призначення Подносової «найбільш логічним», оскільки вона «давно відома» у суддівському співтоваристві. Раніше, у 2020 році, співрозмовники журналістів називали її «дуже впливовою людиною», «оскільки всі розуміють, хто за нею стоїть».

Раніше Подносова обіймала посаду заступника голови та голови російської Судової колегії з економічних суперечок. Також у різні роки вона була головою Другого апеляційного суду загальної юрисдикції та Ленінградського обласного суду.

Читайте також: Комітет ПАРЄ закликав не визнавати легітимність Путіна

Як повідомлялося, місце голови Верховного суду РФ стало вакантним після смерті 23 лютого 2024 року попереднього голови В'ячеслава Лебедєва, який обіймав цю посаду 33 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-