Шольцу в Пекіні розповіли, як Китай хоче розвивати торгівлю з ЄС

Шольцу в Пекіні розповіли, як Китай хоче розвивати торгівлю з ЄС

Укрінформ
Прем’єр-міністр Китаю Лі Цян запевнив канцлера Німеччини Олафа Шольца в тому, що переваги нової енергетичної промисловості Китаю досягаються завдяки прогресу в розвитку і формуються через ринкову конкуренцію, а не за рахунок державних субсидій.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні МЗС КНР про зустріч глав урядів двох країн у Пекіні.

«Переваги нової енергетичної промисловості Китаю досягаються завдяки реальному прогресу в розвитку нових галузей і формуються через повну ринкову конкуренцію, а не за рахунок державних субсидій виробникам», - сказав Лі.

На його переконання, високоякісна продукція нової енергетичної промисловості Китаю зробить важливий внесок у глобальний екологічний розвиток і Китай готовий співпрацювати в цьому напрямі з Німеччиною та Європою з дотриманням чесної конкуренції та відкритої співпраці.

Читайте також: Шольц закликав Сі Цзіньпіна сприяти миру в Україні

«Ми сподіваємося, що Європейський Союз дотримуватиметься ринкових принципів та справедливих підходів і зважено використовуватиме заходи захисту в торгівлі», - зазначив прем’єр Китаю.

Він додав, що Пекін також очікує від Берліна послаблення обмежень на експорт високотехнологічної продукції до Китаю та «справедливого, прозорого й недискримінаційного бізнес-середовища для китайських компаній у Німеччині».

«Китай непохитний у своїй рішучості розширювати відкритість, готовий імпортувати більше високоякісної німецької продукції і продовжуватиме створювати краще бізнес-середовище для інвестування та роботи в Китаї німецьких підприємств і компаній з інших країн», - запевнив Лі.

Шольц, своєю чергою, зазначив, що Китай є важливим партнером Німеччини і його країна готова співпрацювати з Китаєм та зміцнювати діалог і спілкування на всіх рівнях, поглиблювати співпрацю у фінансах, сільському господарстві, відновлюваній енергетиці та інших сферах.

Читайте також: Сі Цзіньпін: Китай підтримує мирну конференцію щодо України, але за участі Росії

«Німеччина виступає проти відокремлення (від Китаю – ред.) та торгового протекціонізму і готова співпрацювати з Китаєм для створення справедливого конкурентного середовища та розширення двосторонньої співпраці», - цитує Шольца китайське зовнішньополітичне відомство.

Як повідомляв Укрінформ, голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що між Китаєм і Німеччиною немає фундаментального конфлікту інтересів і їх двосторонні зв’язки стабільно розвиватимуться, доки вони поважатимуть один одного та шукатимуть порозуміння при збереженні розбіжностей.

Фото: МЗС Китаю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-