Блінкен запевнив у підтримці чорноморських союзників США

Блінкен запевнив у підтримці чорноморських союзників США

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив союзників у Чорноморському регіоні, що вони можуть розраховувати на підтримку Сполучених Штатів, щоб зробити регіон безпечнішим.

Про це він заявив по відеозв'язку перед учасниками Другої Чорноморської конференції з безпеки у Софії, передає Укрінформ із посиланням на АР.

Блінкен підкреслив важливість інвестицій в безпеку регіону для забезпечення миру та свободи в усій Європі.

«Путін вважав, що сусіди України в регіоні будуть розділені, але він помилявся. Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну, щоб вона могла захистити себе сьогодні та стати на ноги», - наголосив держсекретар США.

Водночас глава МЗС України Дмитро Кулеба під час виступу на конференції заявив, що наша країна потребує суттєвої військової підтримки, зокрема артилерії, боєприпасів та систем протиповітряної оборони, щоб зміцнити свій потенціал перед обличчям повномасштабного вторгнення РФ.

Кулеба, який також виступав по відеозв'язку, сказав, що збільшення можливостей української ППО також зміцнить регіональну та глобальну стабільність, оскільки це, в свою чергу, захистить безпеку сусідів України та всього Чорноморського регіону від російського повітряного терору.

Читайте також: НАТО має втілювати окрему Чорноморську стратегію для захисту регіону від Росії - Кулеба

«Сьогодні немає іншої мови, яку Москва розуміє краще, ніж мова сили. Це те, що вони поважають, все інше сприймається як слабкість», – зазначив Кулеба.

Він наголосив, що Чорне море має стати «морем НАТО, миру й стабільності», закликавши Альянс реалізувати «всеосяжну та амбітну чорноморську стратегію, спрямовану на зменшення згубного впливу РФ».

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня у Софії відбувалася ІІ Чорноморська безпекова конференція Міжнародної Кримської платформи. Участь у конференції брали делегації від 42 держав і 8 міжнародних організацій.

Фото: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-