Міністри закордонних справ та оборони країн ЄС говоритимуть про Україну у Люксембурзі

Міністри закордонних справ та оборони країн ЄС говоритимуть про Україну у Люксембурзі

Укрінформ
У понеділок, 22 квітня, на Раді міністрів ЄС у форматі «Jumbo», яка передбачає участь міністрів закордонних справ та міністрів оборони, обговорюватимуть ситуацію в Україні і шляхи прискорення їй військової допомоги.

Про це у Брюсселі заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми добре знаємо про потреби України, і Європейський Союз та його країни-члени намагаються робити все, що можуть, аби допомогти Україні оборонятися… Цю тему ми знову будемо обговорювати під час формату «Jumbo» – зустрічі міністрів закордонних справ та міністрів оборони, яка відбудеться у понеділок у Люксембурзі. ...ми намагаємося надати все, що країни-члени можуть надати. Але саме країни-члени вирішують, що вони можуть надіслати для України і коли», - сказав речник ЄС.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи можуть західні союзники стримувати російські атаки проти України так, як вони зробили це з іранською повітряною атакою проти Ізраїлю, Стано зауважив, що ситуація в Україні та конфлікт між Ізраїлем і Іраном мають суттєві відмінності.

«Безумовно, я б не проводив паралелі між тим, що трапилося минулих вихідних між Ізраїлем і Іраном, й тим, що відбувається зараз в Україні. Фактом є те, що Європейський Союз та його країни-члени вже третій рік надають Україні безпрецедентну допомогу, зокрема військову, і ця підтримка включає бойові літаки та системи протиповітряного захисту», - зазначив речник.

Він нагадав, що високий представник ЄС продовжує роботу з країнами-членами, щоб переконати їх надавати Україні більше військової допомоги та робити це швидше. ЄС свідомий того, що ці потреби нагальні. Російська агресія триває, і Путін демонструє намір до її подальшої ескалації. Це, зокрема, знайшло прояв у нещодавніх російських атаках проти енергетичної інфраструктури України та по інших цивільних цілях.

«Безумовно, цю тему високий представник ЄС регулярно обговорює з міністром закордонних справ України (Дмитром) Кулебою», - додав Стано.

Читайте також: Стефанчук у ПАРЄ: Говоримо комплексно - і про засоби для перемоги, і про активи на відбудову

Як повідомляв Укрінформ, в інтерв’ю американському телеканалу PBS Президент України Володимир Зеленський заявив, що без допомоги Сполучених Штатів Америки Україна не зможе виграти війну з Росією. Зокрема, російські загарбники змогли зруйнувати Трипільську ТЕС внаслідок нестачі ракет ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-