Сі Цзіньпін назвав умову для стабільного розвитку зв’язків Китаю із Німеччиною

Сі Цзіньпін назвав умову для стабільного розвитку зв’язків Китаю із Німеччиною

Фото
Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що між Китаєм і Німеччиною немає фундаментального конфлікту інтересів і їх двосторонні зв’язки стабільно розвиватимуться, доки вони поважатимуть один одного та шукатимуть порозуміння при збереженні розбіжностей.

Про це він заявив на зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцем у Пекіні, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

«Між Китаєм і Німеччиною немає фундаментального конфлікту інтересів і вони не становлять загрози безпеці один для одного», - підкреслив Сі.

Він підкреслив, що китайсько-німецька співпраця є вигідною для обох сторін і для світу, тож дві країни мають продовжувати тісні обміни та зміцнювати стратегічну взаємну довіру.

«Доки обидві сторони дотримуються взаємної поваги, шукають точки дотику, зберігаючи розбіжності, спілкуються та навчаються одна в одної, а також досягають взаємовигідної співпраці, відносини між двома країнами продовжуватимуть стабільно розвиватися», - сказав китайський лідер.

Він переконаний, що взаємовигідна співпраця між Китаєм і Німеччиною не «ризик», а гарантія стабільності двосторонніх відносин і можливість створити майбутнє.

«Незалежно від того, чи йдеться про традиційні галузі, такі як машинобудування і автовиробництво, чи нові сфери, такі як зелена трансформація, цифровізація і штучний інтелект, дві країни мають величезний потенціал для взаємовигідної співпраці, який потрібно використовувати», - наголосив Сі.

Читайте також: Немає сили, яка зможе нас роз’єднати з Тайванем - Сі Цзіньпін

За його словами, Китай і Німеччина повинні остерігатися зростання протекціонізму й наполягати на об’єктивній оцінці проблем виробничих потужностей із точки зору ринку та глобальної перспективи й виходячи з економічних законів.

Шольц, своєю чергою, зазначив, що наразі німецько-китайські відносини розвиваються добре і обидві країни мають тісні контакти на всіх рівнях та за всіма напрямами.

«Обидві сторони успішно провели урядові консультації та діалоги на високому рівні у стратегічних, фінансових та інших сферах, а також запланували діалоги щодо зміни клімату та зеленої трансформації», - цитує німецького канцлера МЗС КНР.

Глава уряду ФРН зазначив, що Німеччина готова співпрацювати з Китаєм і продовжувати зміцнювати двосторонні відносини, поглиблювати діалог та співпрацю в різних сферах, а також сприяти міжлюдським і культурним обмінам в освіті, культурі та інших сферах.

Читайте також: Китай направить до КНДР делегацію високого рівня - МЗС

«Німеччина готова зміцнювати комунікацію та координацію з Китаєм, щоб спільно реагувати на глобальні виклики, такі як зміна клімату, захищати багатосторонній міжнародний порядок, сприяти глобальному миру та розвитку і не схвалює конфронтацію», - підкреслив Шольц.

Він додав, що як держава-лідер ЄС, Німеччина готова відігравати активну роль у сприянні міцному розвитку відносин між Євросоюзом і Китаєм.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Китаю Сі Цзіньпін на переговорах із канцлером ФРН Олафом Шольцом у Пекіні заявив, що Китай підтримує проведення мирної конференції по Україні, але за участі Росії.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-