Китай направить до КНДР делегацію високого рівня - МЗС

Китай направить до КНДР делегацію високого рівня - МЗС

Укрінформ
Китай направить до Північної Кореї з візитом доброї волі представницьку делегацію високого рівня на чолі з членом Постійного комітету політбюро ЦК КПК і третім номером у партійно-державній владній ієрархії Чжао Лецзі.

Про це на брифінгу повідомила речниця МЗС КНР Мао Нін, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Мао, китайська делегація перебуватиме в Пхеньяні з 11 по 13 квітня й візьме участь у церемонії відкриття «Року дружби між Китаєм і КНДР». Про заплановані зустрічі з північнокорейським керівництвом дипломат не розповіла, проте, вочевидь, високого гостя прийме лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

«Ця поїздка є відображенням глибокої дружби між двома країнами та великого значення, яке Китай надає відносинам із КНДР», - сказала речниця.

Вона зауважила, що лідери Китаю і Північної Кореї Сі Цзіньпін та Кім Чен Ин на початку 2024 року обмінялись посланнями та оголосили його роком дружби з нагоди 75-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Читайте також: Кремль створює коаліцію з Китаєм, Іраном і КНДР - ISW

У державній владі Чжао Лецзі обіймає посаду голови Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників, місцевого парламенту. Він стане найвищим китайським чиновником, який відвідає Північну Корею з 2018 року, коли його попередник на цьому посту Лі Чжаньшу здійснив візит до Пхеньяна з нагоди 70-ї річниці заснування КНДР.

Китай, як відомо, є головним політичним союзником Північної Кореї, де при владі перебуває ідеологічно близька Компартії Китаю Трудова партія Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що ситуація в Індо-Тихоокеанському регіоні пов’язана з агресією РФ проти України з огляду на нарощування контактів між Росією та Північною Кореєю як на політичному рівні, так і у військовій сфері.

Фото: IC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-