Палата представників терміново розгляне допомогу Ізраїлю - лідер республіканців

Палата представників терміново розгляне допомогу Ізраїлю - лідер республіканців

Укрінформ
Лідер республіканців у Палаті представників США конгресмен Стів Скаліс заявив, що наступного тижня палата голосуватиме за проєкт закону із допомогою Ізраїлю після того, як Іран здійснив повітряну атаку.

Про це він написав на офіційній сторінці в мережі Х (колишньому Twitter), передає Укрінформ.

«На тлі невиправданої атаки Ірану на Ізраїль, Палата представників наступного тижня змінить свій раніше оголошений графік, щоби натомість розглянути законодавство, яке підтримає нашого союзника, Ізраїль, та притягне до відповідальності Іран та його терористичних проксі»,- заявив Скаліс.

Він підкреслив, що нижня палата Конгресу США підтримує Ізраїль, тож неспровокована атака Тегерану «повинна мати наслідки».

Високопоставлений конгресмен зауважив, що офіційно про зміни планів у роботі Палати представників буде оголошено пізніше.

Читайте також: Білий дім про удар Ірану: Підтримка Ізраїлю з боку США є залізною

При цьому Скаліс не уточнив позиції щодо вже ухваленого Сенатом законопроєкту з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки США із загальною сумою $95 млрд, який містить, у тому числі допомогу Ізраїлю й Україні.

Нагадаємо, що в разі внесення Палатою представників Конгресу США нового законопроєкту із зовнішньою допомогою, його має ухвалити також Сенат Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, президент Джо Байден заявляв, що очікує атаки Ірану проти Ізраїлю найближчим часом й застерігав не робити цього.

Фото: Tom Williams / CQ-Roll Call Inc.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-