Після заяв Макрона багато французів нарешті усвідомили реальність війни в Європі - філософ

Після заяв Макрона багато французів нарешті усвідомили реальність війни в Європі - філософ

Укрінформ
Після заяв президента Франції Еммануеля Макрона про можливість відправи західних військ в Україну у багатьох французів відкрилися очі на реальність війни.

Таку думку висловив французький інтелектуал, письменних та журналіст Бернар-Анрі Леві в інтерв’ю «Європейській правді», передає Укрінформ.

Леві зазначив, що ініціативи Макрона мають дуже важливе значення для Франції, тож цей крок не варто недооцінювати.

«Аж до останніх заяв Макрона у нас не було чіткого усвідомлення того, що ця війна може зачепити нас. Звісно, я кажу про можливість зачепити нас з волі агресора, тобто з волі Путіна. У Франції було не так багато тих, хто розумів реальну загрозу з боку Росії. Тому одна з важливих сторін позиції президента Макрона полягає в тому, що завдяки їй багато хто просто усвідомив реальність. У французів зараз без перебільшення відкриваються очі на реальність», - сказав Леві.

Він додав, що французькі медіа й раніше багато розповідали про війну Росії проти України, але в усвідомленні людей реальний прорив відбувся після цієї оприлюднення чіткої позиції президента Макрона.

Читайте також: Зеленський про ініціативу Макрона відправити в Україну війська: Україна не буде проти допомоги

Леві зазначив, що після заяв президента Франції Росія більше вагатиметься щодо нападу на країни НАТО.

«Як завжди буває з диктатурами, Росія сильна тоді, коли ми слабкі. Вона наступає, коли ми відступаємо – це закон історії. Коли ви тверді, жорстко наполягаєте на своєму і демонструєте стійкість, диктатори не впевнені у собі. Тому я вважаю, що зараз, з огляду на позицію президента Макрона, шансів на ескалацію з боку Путіна стало менше», - сказав письменник.

Леві також нагадав, що незабаром відбудуться європейські вибори. За його словами, раніше багато людей вважали, що вони не мають нічого спільного із зовнішньою політикою. Але партія Макрона несподівано розпочала кампанію навколо теми України та європейської безпеки.

«Тепер до червня всі будуть говорити саме про Україну», - спрогнозував Леві.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон 26 лютого заявив, що не виключає відправку західних військ в Україну.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню стверджує, що на цей час немає планів надсилати війська в Україну, але союзники України можуть розглянути можливість проведення спеціальних тренувань або місій з розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-