Зеленський про ініціативу Макрона відправити в Україну війська: Україна не буде проти допомоги

Зеленський про ініціативу Макрона відправити в Україну війська: Україна не буде проти допомоги

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон висловив кілька пропозицій щодо допомоги, які Україна може підтримати.

Про це у Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю на Чернігівщині в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"Там кілька пропозицій в Емманюеля. Кілька пропозицій я підтримав публічно і в розмові з ним - це, щоб тренувати наших хлопців у нас. Щоб ця місія могла приїхати з тієї чи іншої держави. Я вважаю, що це набагато швидше, ніж відправляти наших хлопців, і отримати бойовий досвід тут, на цій техніці. ... Пришвидшити процес тренування, факт, що можна надсилати до нас. Друге - побудувати ремонтні хаби, щоб ремонтувати всю західну техніку в Україні, в окремих регіонах, під землею тощо. Це працює, і навіть деякі речі ми вже робимо і бачимо, наскільки це швидше, ніж ми відправляємо танк або броньовану техніку місяць, два, три. Тобто робити це в Україні", - сказав Зеленський.

Також Президент позитивно оцінив ініціативу Макрона щодо прикордонної місії.

Водночас, як зазначив глава держави, неможливо просто так запросити армії країн світу в Україну.

Читайте також: Макрон заявляє про «коментарі із завуальованими погрозами» від Шойгу під час розмови міністрів оборони

"Росія підніме хайп у світі, вони почнуть піднімати суспільства інших держав, що не можна відправляти своїх дітей на війну, що це не їх війна. Почнуть розколювати єдність між країнами Європи і країнами НАТО. Тому для нас це ризиковано. ... Але якщо є ініціативи інших держав, то давайте бути відвертими - Україна ніколи не буде проти, якщо хтось хоче допомогти Україні", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, станом на початок березня 2024 року майже 10 000 військових України були підготовлені Францією від початку повномасштабної війни. Зокрема, 8,8 тисячі - у 2023 році.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-