Західні партнери України вимагають від ОАЕ не допомагати Росії обходити санкції - Reuters

Західні партнери України вимагають від ОАЕ не допомагати Росії обходити санкції - Reuters

Укрінформ
Західні партнери України докладають активних дипломатичних зусиль, аби змусити ОАЕ ефективніше контролювати реекспорт до Росії підсанкційних товарів.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на власні дипломатичні джерела.

“Сполучені Штати, Британія та ЄС тиснуть на ОАЕ, аби вони продемонстрували дії проти компаній, які ухиляються від дотримання санкцій, запроваджених проти Росії через війну в Україні”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що минулого тижня американські, британські та європейські представники відвідали ОАЕ “у рамках широких погоджених зусиль із недопущення потрапляння до Росії підсанкційних товарів”. “Під час кількох зустрічей посадовці попросили ОАЕ поділитися детальною торговельною інформацією стосовно експорту до Росії та реекспорту так званих товарів подвійного призначення, що використовуються як цивільними, так і військовими”, - стверджує видання.

Читайте також: У США викрили схему постачання до Росії електроніки подвійного призначення в обхід санкцій

За словами співрозмовників агентства, ОАЕ можуть брати участь в експорті до Росії комп’ютерних чипів, електроніки, верстатів й інших підсанкційних товарів, необхідних РФ для війни проти України. “Імпорт ОАЕ деяких підсанкційних товарів подвійного призначення зріс після запровадження Заходом санкцій проти Росії. Російські ж торговельні дані вказують на походження ввезених підсанкційних товарів з ОАЕ”, - зауважується у статті.

Влада ОАЕ запевняє, що запроваджений ефективний контроль експорту не дає змоги постачати підсанкційні товари, однак не надає жодних доказів цього. “Джерела, поінформовані стосовно дипломатичних зусиль Заходу, стверджують, що незабаром більше компаній із ОАЕ можуть потрапити під дію санкцій через обходження обмежувальних заходів, запроваджених проти Росії”, - підсумовує Reuters.

Читайте також: Росія і Китай торгують міддю як брухтом, щоб обійти санкції - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, ЄС готує нові санкції проти компаній з Туреччини, Китаю, ОАЕ та Гонконгу за постачання продукції до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-