У Брюсселі оцінюватимуть прогрес Молдови на шляху до членства в ЄС - посол

У Брюсселі оцінюватимуть прогрес Молдови на шляху до членства в ЄС - посол

Ексклюзив
Укрінформ
Європейський парламент і Європейська комісія зберігають підтримку розширення ЄС, і найважливіше для країн-кандидатів, зокрема Молдови, – це робити своє домашнє завдання.

Про це заявив посол ЄС у Молдові Яніс Мажейкс у коментарі кореспонденту Укрінформу в Кишиневі.

«Для нас було важливим те, що Республіка Молдова отримала сильну підтримку як у Європейському парламенті, так і в Європейській комісії. Тому ми з нетерпінням чекаємо, що так буде й надалі», — заявив посол у відповідь на запитання, чи може проросійська позиція політиків у деяких країнах-членах перешкодити процесу розширення.

Фото: Анна Лачихіна

Посол визнав наявність певних «внутрішніх подій» в окремих країнах-членах ЄС, але зазначив, що головне для Брюсселя — це переконатися, що Молдова «виконала свою домашню роботу, щоб не було браку ясності не лише щодо намірів, але й щодо виконаної роботи. Іншими словами, оцінюватимуть саме її прогрес на шляху до членства».

Читайте також: Молдова проведе референдум про вступ до ЄС у жовтні

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про те, чи можуть перспективи вступу України та Молдови спричинити реформи у системі прийняття рішень та політиці розширення ЄС, посол заявив, що триває певна дискусія щодо необхідності реформ, але «найвище керівництво ЄС заявило, що всі повинні бути готові до розширення також у рамках, які вже існують».

Як повідомляв Укрінформ, новий уряд Португалії на чолі з Луїшем Монтенегру підтримує вступ України до ЄC.

Про це заявив міністр закордонних справ Португалії Паулу Ранхель наприкінці міністерської зустрічі країн НАТО у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-