Україна та ще вісім країн підтримали продовження персональних санкцій ЄС проти російських загарбників

Україна та ще вісім країн підтримали продовження персональних санкцій ЄС проти російських загарбників

Укрінформ
Україна та ще 8 європейських держав з-поміж країн-кандидатів та членів Європейської зони вільної торгівлі (ЄЗВТ) приєдналися до рішення Ради ЄС щодо розширення переліку осіб та установ, на які поширюються санкції ЄС за порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві високого представника ЄС, яка оприлюднена сьогодні на сайті Європейської ради.

«Європейська Рада 12 березня ухвалила рішення (CFSP) 2024/8471 щодо обмежувальних заходів у зв’язку із діями, що підривають або погрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Рада ЄС вирішила продовжити цей режим на наступні шість місяців, до 15 вересня 2024 року, додавши 97 осіб та 9 установ… Країни-кандидати Північна Македонія, Чорногорія, Албанія, Україна, Республіка Молдова та Боснія і Герцеговина, а також країни ЄЗВТ Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія, члени Європейського економічного простору, приєдналися до цього рішення Ради ЄС», - йдеться у документі.

Як зазначається у заяві, згадані країни забезпечать відповідність національної політики до цього рішення Ради ЄС. Європейський Союз взяв до уваги такі зобов’язання та привітав їх.

Водночас Європейська Рада нагадує, що з санкційного переліку за порушення суверенітету та територіальної цілісності України були виключені 9 осіб, що померли, та додатково ще три персони.

Читайте також: Україна буде змушена реалізовувати власну реформу санкційної політики

Як повідомляв Укрінформ, згаданим рішенням вище рішенням Рада ЄС скасувала санкції проти двох російських бізнесменів і одного громадянина Словаччини: Аркадія Воложа, Сергія Мндоянца та Йозефа Гамбалека. За інформацією з європейських джерел, обмежувальні заходи з цих осіб були зняті, оскільки нібито були "необґрунтованими з юридичної точки зору".

Волож є співзасновником російської пошукової системи "Яндекс".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-