Ґвалтівник зі США втік до Росії, щоб воювати проти України

Ґвалтівник зі США втік до Росії, щоб воювати проти України

Фото
Укрінформ
Колишній член міської ради та військовослужбовець Національної гвардії Массачусетса Вілмер Пуелло-Мота, який втік зі США та якого розшукують на батьківщині у справі про сексуальне насильство над дітьми, воює проти України на боці армії РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

"Колишній депутат міської ради та член національної гвардії Массачусетса, якого розшукують у США за звинуваченнями у сексуальному насильстві над дітьми, втік з країни та приєднався до російської армії, яка воює в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 28-річний американець вилетів зі США 7 січня, за два дні до суду за звинуваченням у сексуальному насильстві над дітьми. Цього тижня в інтернеті з’явилося відео, на якому Пуелло-Мота в російському Ханти-Мансійську підписує контракт із армією РФ.

"До підписання контракту з російськими військовими Пуелло-Мота, схоже, воював як доброволець разом із російськими військами під час захоплення Москвою українського міста Авдіївка у лютому", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Слідчий комітет РФ вербує дітей в інтернатах на окупованій Луганщині

Саме Пуелло-Мота, за даними The Guardian, міг бути тим американцем, який на опублікованих у соцмережах відео "на знак дружби" встановлював прапор США на руїнах Авдіївки у лютому — після захоплення окупантами міста. Знайомі з Пуелло-Мота люди впізнали його голос на відео.

Пуелло-Мота вперше заарештували 2020 року після того, як поліція Род-Айленда виявила на його телефоні відверто сексуальні зображення 17-річної дівчинки. Згідно з судовими документами, він сказав поліцейським, що думав, що дівчині 22 роки, і лише пізніше дізнався про її справжній вік.

У січні 2024-го він сів на рейс авіакомпанії Turkish Airlines до Стамбула. Наразі прокуратурі невідоме його місцеперебування.

The Guardian вказує, що Пуелло-Мота є колишнім членом 104-го винищувального авіаполку Національної гвардії Массачусетса. На його сторінці у Facebook сказано, що тепер він працює в міноборони РФ.

Читайте також: «Вагнерівці» на окупованих територіях вербують українців воювати в Африці - Центр нацспротиву

Раніше повідомлялося, що Москва вербує для війни проти України іноземних громадян, здебільшого, це вихідці з Куби, Сирії, Непалу та Сербії.

Як повідомляв Укрінформ, на Авдіївському напрямку російська авіація та артилерія перетворюють фортифікаційні споруди та населені пункти на руїни, тому іноді Сили оборони змушені відходити.

Фото: Уряд Ханти-Мансійського регіону/Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-