У Будапешті десятки тисяч людей вийшли на протест проти уряду Орбана

У Будапешті десятки тисяч людей вийшли на протест проти уряду Орбана

Укрінформ
У центрі Будапешта у суботу десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Протестувальники пройшли маршем до парламенту, деякі з них скандували: «Ми не боїмося» і «Орбана у відставку!». Багато хто розмахував угорськими прапорами.

Зазначається, що акцію очолив колишній член правлячої партії Угорщини «Фідес», а нині опозиціонер 43-річний Петер Мадяр, який працював у різних державних установах і банках. Він планує створити свою політичну партію і кинути виклик партії «Фідес» на виборах до Європарламенту та місцевих муніципалітетів, що відбудуться в червні цього року.

У березні Мадяр опублікував архівний запис, на якому його колишня дружина Юдіт Варга, яка нещодавно пішла у відставку з посади міністра юстиції країни, звинувачує членів найближчого оточення прем'єра в корупційному скандалі. Він також передав цей запис у правоохоронні органи.

Читайте також: Білий дім стурбований корупцією та «ерозією демократії» в Угорщині

За даними соціологічного опитування Median, яке опублікували в середині березня, 68% виборців чули про вихід Мадяра на політичну арену, а 13% із них заявили, що, найімовірніше, підтримають його партію.

Як повідомляв Укрінформ, тисячі людей вийшли на протест увечері, 26 березня, в столиці Угорщини Будапешті, з вимогою відставки прем'єр-міністра Віктора Орбана та головного прокурора після оприлюднення аудіозапису зі свідченнями про корупцію в угорському уряді.

Угорщина у липні перебере на себе піврічне головування в Раді ЄС. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову виступив із критикою ЄС та "західного світу", а також закликав прихильників допомогти йому "окупувати Брюссель" на виборах до Європарламенту, що відбудуться влітку.

Фото: BBC.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-