Білий дім стурбований корупцією та «ерозією демократії» в Угорщині

Білий дім стурбований корупцією та «ерозією демократії» в Угорщині

Укрінформ
Радник президента Сполучених Штатів з питань нацбезпеки Джейк Салліван висловив глибоку стурбованість у зв'язку з утисками демократії та рівнем корупції в Угорщині

Про це він сказав під час пресбрифінгу в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що я скажу від імені адміністрації Байдена – ми не приховуємо нашу глибоку стурбованість у зв’язку з нападками (уряду – ред.) Угорщини на демократичні інституції, зокрема, й на судову систему. А також у зв’язку з корупцією та іншими видами ерозії демократії в Угорщині»,- заявив Салліван.

Таким чином представник Білого дому прокоментував запитання, чи вважає чинна адміністрація США, що в Угорщині, яка є членом НАТО, керує диктаторський режим.

Читайте також: Держдеп про заяви Орбана: Ми повинні підтримувати Україну

Салліван підкреслив, що у Вашингтоні зберігається глибока стурбованість у зв’язку із ситуацією в Угорщині, і це є предметом обговорень у двосторонніх відносинах.

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден напередодні розкритикував візит Віктора Орбана до приватної резиденції Дональда Трампа. За його словами, глава уряду Угорщини «прагне диктатури». У вівторок угорське МЗС викликало посла Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-