Останні атаки на Україну посилюють необхідність рішення Конгресу про допомогу - Держдеп

Останні атаки на Україну посилюють необхідність рішення Конгресу про допомогу - Держдеп

Укрінформ
Атаки Росії по українських мирних містах та об’єктах критично важливої інфраструктури посилюють невідкладність для Конгресу США ухвалити рішення та законопроєкт із масштабною підтримкою України.

Про це сказав у відповідь на запитання Укрінформу в середу у Вашингтоні помічник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт.

«Ми дуже, дуже наполегливо працюємо і дуже сподіваємося, що Конгрес схвалить запит президента з додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки, як тільки вони (законодавці – ред.) повернуться після великодніх канікул. Я думаю, що атаки РФ останніх днів збільшують невідкладність цього кроку»,- наголосив представник Держдепу.

Він зауважив, що адміністрація США налаштована оптимістично щодо позитивного результату з боку законодавців у цьому питанні, «і, звісно, те саме я чую від членів Конгресу, коли розмовляю з ними».

Паєтт також підкреслив, що Сполучені Штати продовжать координувати свої дії із союзниками й партнерами, які також взяли на себе значний тягар щодо підтримки України. У цьому зв’язку він окремо згадав про зусилля з підготовки до наступної конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в середині червня цього року в Берліні.

Читайте також: Байден розповів, що допомогло б США захистити Україну від Путіна

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США в середині лютого схвалив законопроєкт із додатковим фінансуванням потреб національної оборони США, який передбачає виділення понад $60 млрд Україні. Водночас у Палаті представників США, яку контролює республіканська більшість, цей документ досі не винесений на розгляд. Крім того, спікер нижньої палати Майк Джонсон заявив, що підготує альтернативний законопроєкт, який може містити допомогу Україні у формі кредиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-