У разі поразки України на Європу чекають нові мільйони біженців - експерт

У разі поразки України на Європу чекають нові мільйони біженців - експерт

Укрінформ
У разі військової поразки України у війні проти Росії відбудеться «найбільший у світі рух біженців з 1940-х років».

Таку думку в інтерв’ю редакційній мережі Німеччина (RND) висловив дослідник міграції з Європейської ініціативи стабільності Джеральд Кнаус, передає Укрінформ.

«Ті, хто в Європі вагається, чи варто більше підтримувати Україну, досі не розуміють, що поставлено на карту. Якщо Україна програє війну, ми переживемо найбільший рух біженців у світі з 1940-х років. Тоді до нас прийде ще багато мільйонів людей», - застеріг експерт.

Він додав, що багато людей «ще не зрозуміли цього».

Кнаус нагадав, що в Європі вже перебувають близько 10 мільйонів переміщених українців. Водночас набагато більше мільйонів людей залишилися в Україні, бо розраховують на перемогу. Якщо ця віра зникне, кількість біженців може зрости дуже швидко – як це сталося протягом тижнів після початку війни 24 лютого 2022 року, коли лише за три тижні було переміщено три мільйони біженців, нагадав він.

Експерт не став прогнозувати, скільки додаткових біженців, ймовірно, прибуде до Німеччини в гіршому випадку.

Донедавна кількість українських шукачів притулку в Німеччині оцінювалась у 1,2 мільйона. Загалом у країни ЄС втекли 4,2 мільйона українців. ФРН прийняла менше українців на душу населення, ніж Польща, Чехія та Болгарія, але більш ніж у десять разів більше, ніж Франція.

Читайте також: Шпигунство, фейки, хвиля біженців: глава МВС Німеччини бачить зростання загроз з боку Росії

За даними Міністерства внутрішніх справ, станом на 12 березня у Федеральному відомстві у справах міграції та біженців (Bamf) було зареєстровано близько 1,65 млн українців. Рік тому їх було 1,4 млн. Щоправда, ці дані не враховують можливі повторні виїзди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-